2008-03-17

North Coast Le Merle

Hm hm hm... Vilken av recensionerna ska jag skriva in nu? Ska jag ta den som är i tur i blocket? Näe, den blir för lång och episk (det var en episk öl!). Vi tar den här korta i stället.

En "charkbricka" hade just beställts in på Oliver Twist. Gott. Men vad skulle man dricka till? Den entusiastiske servitören kallades till bordet.

Han återkom efter en stunds meditation vid kylarna med tre-fyra öl av vilka 1 inte återfanns i sällskapets privata samlingar: Det blev en saison, den belgisk-franska starka gårdsölen. Dock var den här från sydvästra Amerika; ännu en öl från North Coast Brewing som även den skulle visa sig hålla måttet: Le Merle.

En högst oväntad sak dock: Den första flaskan vi fick in hade en rejäl bit is kring flaskans botten. Det snackas om att OT fått en ny kyl, kanske den varit för kallt inställd? Det var inga problem att få in en ny.

Färgen är orange-gul. Nästan inget skum alls. Vätskan är ganska dimmig.

Doften är jästig och söt med en viss metallisk bitterhet. Balanserad och lite syrligt fruktig.

Smaken är lättare än väntat. Frukter och grönsaker. Stiltypiska smaker av hö, gräs och deg. Lätt bitter. Eftersmaken är fruktig med mer gräs och vetedeg.

Kolsyran är stark, nästan lite tuff. Vätskan är medel-mjuk.

En trevlig och intressant tolkning av saison, kanske den hade mått bra av ännu mer "orenheter"? Betyget blev klart godkända B+ 3,8.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar