2008-03-08

Ocean Bryggeriet Bitter

Sånt man gör på puben (alla anklagelser om anglofili dementeras!)

Dags för kvällens andra fat-gäst på Bishops Arms Linköping. Ocean Bryggeriet i Göteborg hade premiär för sin öl på Öl- och whiskeymässan i Nacka hösten 2007, så det är ett ganska nytt bryggeri. Och deras självbetitlade Bitter är det första jag dricker därifrån (att jag bara gick förbi deras monter på mässan har grämt mig lite).

Färgen är mörk bärnsten, skummet lågt och beige.

Doften är svag. Lite bitterhet, lite russin.

Smaken är först maltig med viss bitterhet. Inget som direkt sticker ut, den är hyfsat sammanhållen. Därefter lite sötma och mer malt. Det intressanta finns faktiskt i eftersmaken: Först kryddiga toner av kardemumma och ett syrligt-bittert drag med viss torrhet. Sedan kommer plötsligt en växande och lång smak av russin och torkad frukt.

Kolsyran är rätt kraftig för den här stilen, små bubblor. Vätskan är på gränsen till vattnig.

Den här ölen kändes... Oren och lite sträv. Bryggeriet är ganska nytt, och jag vet inte hur många satser av den här de gjort. Är det rent av så att ölen är lite osäker? Betyg: C eller 2,95.

Och så, när jag var på väg ut från puben, såg jag plötsligt att de hade Vinterbock från Gotlands Bryggeri på fat. Men det var så dags då!

2 kommentarer:

  1. Har inte testat denna, men hans Porter och IPA (båda på cask) var riktig bra. Pilsnern var sådär.

    SvaraRadera
  2. Började bra men nu är det katastrof. Smakade pale ale och pilsnern för ca 1 år sedan. Gillade båda, då! Nu är det ett av de sämsta bryggerier jag känner till. Allt smakar bara rökigt, enbart färgen som skiljer sorterna åt på Ocean Bryggeriets öl.

    SvaraRadera