2008-03-27

Nyheter i fasta sortimentet april 2008

När jag nu tittade efter vilka de är upptäckte jag att "mitt-i-månaden-nyheterna" i vinkällar-sortimentet från och med mars presenteras i en egen liten PDF-fil. Länk till mars månads lista. Tyvärr finns inte motsvarande för beställningssortimentets nyheter (alls), så man fortfarande måste lusläsa hemsidan då och då för att upptäcka dem.

Dessutom: Falcon Export 33 cl går från returglas till profilglas, samtidigt höjs priset. Exakt detsamma gäller Norrlands Guld 33 cl. Grolsch Premium Lager börjar säljas på halvlitersburk.

Kring nyåret var det en del sura röster om att Zeunerts Ale och Mariestads Prima Lager fyllde upp den kvot som egentligen Systembolaget tänkt för svenska småbryggerier. Det kan vara hur det vill med den saken, men det ska bli lite spännande att se vad de har hittat på. Har Kopparbergs bryggt något överjäst tidigare?

Det tog en del tid att fixa alla länkar i det här inlägget...

9 kommentarer:

 1. Koppar Ale´n har funnits ett tag...tveksam om de ändrat receptet...och kollar man humlen de använder så låter det som en vanlig lager...spännande...det hade varit roligare om Slottskällans Blond Ale hade kommit in tycker jag...

  SvaraRadera
 2. maristads prima lager ska faktiskt bli intressant, tycker de lyckade helt ok med portern. en liten kommentar på ölfrämjandet vid presentationen av prima lager väckte min nyfikenhet "Mycket bra beska och mycket välbalanserad. Ett måste att smaka den här." Misstänker att det inte är från producenten utan från ngn i testpanelen vid SÖ. Priset skvallrar också om att de borde haft utrymme att inte snåla så mkt med råvarorna som de brukar...

  Nån som något givet tips bland dessa nyheter annars????

  SvaraRadera
 3. Yes, Zeunerts har bryggt Ale innan, den ingår ju tillexempel i Höga Kusten.

  /bubba

  SvaraRadera
 4. Punk IPA. Skotskt svårmod möter amerikansk jävlaranamma.

  SvaraRadera
 5. Ett av de första öl som Koppabergs hade i SB's sortiment var faktiskt en stout!
  "Kopparbergs Stout" tyckte jag då (1995) var helt OK.

  SvaraRadera
 6. kopparbergs ale'n har jag smakat, den är ungefär lika rolig som spendrups fifty-fifty :/

  punk-ipan är given.

  på lagersidan ser jag fram emot mariestaden samt primatorn, de kommer hjälpa en släcka törsten under fotbolls-em i sommar!

  SvaraRadera
 7. Det är ju ingen idé att köa för de här grejerna... Alltså ett utmärkt tillfälle att göra slut på det man har i skafferiet. En stor kartong med Argentinska finesser och en del Drugges.

  SvaraRadera
 8. dempa: När du nämner fifty-fifty kommer jag att tänka på tiden kring 1998 då häflten av den ölen bestod av den licensbyggda skotska alen MacLays Scottish Ale. Det var en riktig höjdare som dog sotdöden - sista stället som hade den var Strindbergs på Drottningatan i Stockholm. Efter det blev det åter en anonym blandning av två ölsorter. Vilket är synd eftersom de borde ha kunnat göra en bra half'n'half av Spendrups Original och Spendrups Svart - en populär blandning på en Linköpingskrog.

  SvaraRadera
 9. Punk IPA är det bästa jag druckit på lääännge

  SvaraRadera