2008-03-23

Rätt stil till rätt öl

När jag nu sitter med den andra flaskan Stallhagens Påsköl inser jag att jag adderat den till Beer Advocate under fel stil. Det är ju inte alls en Münich Dunkel, det är en klockren Schwarzbier. Dags att skicka in en ändringsbegäran!

Men god är den. Riktigt uppfriskande!

Inte för att någon läser bloggen under helger, men nu får ni riktigt mycket att läsa när ni kommer till jobbet på tisdag morgon. Jodå, statistiken har en tydlig topp under veckans första arbetsdag, strax innan fikat. Jag ser er allt, drönare! :>

Soundtrack: Dwan Penn "I Let You Go Baby" (?), Bengt Hallberg "Serenade In Blue" (1999), Mark Imperial "J'Adore Danser" (1988), Ramones "We Want The Airwaves" (1981), Barry Manilow "I'm Your Man (1993 remix)" (1993)

6 kommentarer:

 1. Jag läser bloggen även på helger. Du kan lita på mig!

  Om jag inte somnat i soffan igår kväll så skulle jag druckit Stallhagen. Nu får det bli vid ett senare tillfälle i stället.
  Schwarzbier dricker jag inte varje dag. Köstritzer och Heaven kan jag bocka av men så många fler är det nog inte.

  SvaraRadera
 2. Alla har inte fördelen att kunna blogga på arbetstid, men om jag kunde så skulle jag också göra det :)

  SvaraRadera
 3. Tja!
  Får nog lov att säga - trots att jag är finländare själv - att Stallhagen var en besvikelse för mig. Mina flaskor hade alltför litet kolsyra för att intressera mig, är jag rädd.
  Drack en flaska tyskt Schwarzbier häromdagen. Men jag hade gjort misstaget att inmundiga en viss norsk #100 före det... Då blev tysken tunn, fadd och ointressant.

  SvaraRadera
 4. Det går inte att jämföra finska (6%) och svenska (6,8%) versionen av Stallhagen Påsk. Den svenska är mycket bättre (tyvärr...)

  SvaraRadera
 5. mats-johan: Finns det någon legal gräns för öl på 6% i Finland? Jag har svaga minnen av att ha köpt starkare Belgisk öl hos Alko?

  SvaraRadera
 6. Bark: Inte alls, starkaste på Alko för närvarande är väl Kasteel Bier bruin 11%. För ca en månad sen fick Alko in 9 st Utopias (enligt deras laboratorium låg den på 27% istället för 25) som såldes hos flaggskeppsbutiken i Helsingfors (långa köer innan butiken öppnades). Jag har själv ikväll avnjutit en absolut suverän Nøgne ø #100 (10%). Har ingen aning om varför Stallhagen har bryggt 2 olika varianter av sin Påsk. Skulle väl dock kunna fråga bryggmästaren...

  SvaraRadera