2012-10-15

Windsor & Eton mixpack

Då har jag provat de tre öl som ingår i Windsor Mixbox med öl från Windsor & Eton.

Den hittas i Systembolagets beställningssortiment med nummer 89579, och beställer man den får man 5 stycken 330 ml-flaskor vardera av IPAn Kohinoor (recension), bittern Windsor Knot (recension) och den tjeckiska pilsnern Republika (recension). Priset för denna låda blir 15 * 36:10 = 541:50.

Recensionernas betyg ligger mellan 3,73 och 3,88. Gemensamt för alla tre är att det är välgjorda öl som respekterar de klassiska stilar de är bryggda i, men som alla har en egen liten twist som gör dem intressantare att dricka.

Windsor & Eton är ett ganska så nytt bryggeri, första bryggningen gjordes våren 2010, i Windsor några mil väster om London (mest känt för det gigantiska Windsor Castle). Det drivs inte av några nybörjare direkt, de flesta involverade har jobbat på aandra större bryggerier tidigare.

De brygger öl för såväl flaska som cask, och det verkar som om recepten för varianterna skiljer en del.

Så, rekommenderar jag att ni beställer en låda? Lite svårare att svara på. Det är bra öl, det är inget snack om saken. Men 36:10 är en hel del pengar för 330 ml öl. Visserligen förstår jag att både bryggeriet och importören Pilsnergubbarna är små aktörer, men i alla fall.

Det är å andra sidan min enda reservation.

1 kommentar:

  1. Hoppas vi får se fler sådana här mixpack framöver. Det öppnar ju framförallt upp möjlighet att prova lite udda öl som inte är så lätta att komma över i Sverige annars.

    SvaraRadera