2012-10-19

Steinlager Pure

Tja, det blir väl en recension i kväll. I alla fall.

Steinlager Pure är en ljus eurolager som nog hämtat en del inspiration från de amerikanska råfrukts-lagerölen. Den har en alkoholhalt på 5 % och kommer från Nyzeeländska bryggeriet New Zeeland Breweries.

Största skälet till att den kom in i Systembolagets sortiment är nog att den kommer i en långsmal ”slim can”, något som Systembolaget för ett år sedan spådde skulle bli trendigt i år.

Det uppstår ett fräsande ljud när jag häller upp ölen i glaset. Den klara vätskan är halmgul (5 EBC), det två fingrar höga skummet är kompakt och vitt. Det håller sig kvar ett tag men lämnar inga rester på glaset efter sig.

Doften är lätt och ren, den består mest av pilsnermalt-toner, lite franskbröd och aningar av alkohol och blommor. Det finns en aning jord i bakgrunden.

 Smaken är mycket lätt, speciellt när den är sval och den känns lite tunn i största allmänhet. Ren sötma, aningar av vitt bröd. Lätt kropp. Viss beska i eftersmaken, såväl som en ren sötma och en aning av jord. Värmande alkohol och lite gröna bär i slutet.

Kolsyran är kraftig, men de små bubblorna är kortlivade. Vätskan är lätt men inte blaskig.

Tja… Ren. Nästan tunn. Inte speciellt spännande. Men det är väl inte meningen med den här heller? Lite trist med en där jordigheten. I nästan alla andra öl hade den aldrig gått att notera, men här finns det ingenting att gömma sig bakom.

Betyg: 2,95. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment sedan 1 oktober 2012. Pris: 12:50 för 300 ml (+ 1:00 i pant). Bäst före: 260313.

3 kommentarer:

 1. Brooklyn IPAn Six Point Resin finns också i en sån där trendig "slim can". Kanske ngt för SB att överväga? =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt att släppa tanken ”flygplansdricka” när jag ser de där burkarna.

   Radera
 2. Känns trevligt, på sommaren. //S

  SvaraRadera