2012-10-03

October No More


Sådär ja. Då var årets oktoberfestöl avklarade. Det tar på krafterna att recensera 3 öl samma kväll och renskriva dem på engelska och svenska. Men nu är det gjort.

Något slags sammanfattning: Ankerbräu Festbier var en bra modern oktoberfestöl. Nils Oscar Oktoberfest en trevlig Märzen och den öl jag föredrog av de tre. Black Isle Jocktoberfest var bara konstig och inte speciellt god.

8 kommentarer:

 1. "Tre öl på ett bräde" Haha.

  Tycker generellt att det är för lite dubbelbockar, såhär i oktober. Det gör en lite nedstämd. Eller? //S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt. Mer dubbelbock åt folket!

   Radera
 2. Jag måste säga att jag gillade Jocktober. Vad var det som den föll på hos dig?
  /Uffe

  SvaraRadera
 3. Hmm, hade givetvis varit bra om jag läste alla inlägg innan jag kommenterar. /Uffe

  SvaraRadera
 4. Hittar inte alls det kemiska, lackfärg och lösningsmedel som du pratade om. Inte den stickand munkänslan heller. Jocktober blev ända ölen jag återköpte av oktoberfestvarianterna.
  /Uffe

  SvaraRadera
 5. Jag tyckte också att Jocktober var bra; av åtta utvalda oktoberfestöl så var den bäst bland konkurrenter som Nils Oscar och Mohawk. Oppigårds fungerade, men överlag är jag skeptisk till det här med oktoberfestöl. En maltig öl kan jag köpa, men när det blir obalanserat maltigt går det inte, särskilt münchenermalten ger mig obehagliga vibbar av oxiderat öl och blöt papp...

  SvaraRadera
 6. Sven-David Svensson6 oktober 2012 kl. 12:15

  Kul med lite oktoberöl. De lyser upp i höatmörkret. De passar fint till potatisgratäng samt lite olika tyska korvar.
  De bästa Tyska ölen: Ankerbrau Festbier samt Hofbrau Oktoberfest.
  De bästa svenska ölen: Nils Oscar Oktoberfest

  SvaraRadera
 7. Nu har även jag testat Black Isle Jocktoberfest och gillar den starkt, känner inget kemiskt i den heller. Ska köpa några flaskor nu innan den tar slut. Enda oktoberölen jag har återköpt än så länge.

  SvaraRadera