2012-10-24

Årets ölperson 2012

I somras bryggdes det öl hos Sigtuna Brygghus. Emil Lindén Doppel Weizen Bock (recension). Det var bestämt att pengarna från försäljningen av detta fatöl skulle gå till ett nyinstiftat pris från Galatea till ”Årets ölperson” som skulle delas ut under hösten.

I går var det dags för detta utdelande, och innan var det en del spekulationer om ven som skulle få det.

Ingen hade rätt. Men det blev rätt.

Här är motiveringen till årets pris:
Marianne Wallberg har med innerlig passion och oförtröttlig energi gjort en enorm insats för svensk ölkultur. Genom sitt enträgna engagemang har Marianne Wallberg lyckats skapa en av världens största ölmässor som inte bara lyfter fram ölet till konsumenter utan även, på ett prestigelöst sätt, knyter samman landets bryggnäring. Det som utmärker Marianne Wallberg är inte bara en känsla och kärlek till öl utan även en professionell affärsmässighet som gynnar hela branschen. Marianne Wallberg är visionären vars energi smittar av sig till hela hennes omgivning.
Såhär efteråt känns det som helt rätt val av pristagare, ingen är mer värdig än Marianne. Hon är just nu i Nordamerika där hon jobbar med sitt ”andra projekt” Swedish Beverages som arbetar med att föra ut svenska drycker i världen.

Jag har själv haft rätt få kontakter med henne genom åren, men har varje gång jag haft det förvånats över hur hon tagit sig tid och svarat på de frågor jag haft oavsett hur stressigt det varit runt omkring, hon har alltid utstrålat en vänlighet och ett lugn som nog är ett krav för att få ett jättearrangemang som SB&WF att fungera.

Grattis till priset!

Marianne, foto Örs Gubas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar