2011-09-16

Systembolaget Tillfälligt Sortimet Tid jul 2011

Bild: paparutzi. Licens.

Den 14 november 2011 blir det dags att sela renarna och ta sig till Systembolaget för att handla av årets julöl. De är alla i kvotgrupp T9 vilket innebär att butikerna är fria att beställa vad de vill i de mängder de vill.Det finns inte heller några i förväg fastställda mängder, utan leverantörerna förväntas svara upp till efterfrågan.

Senare tillägg: De priser som står här är med pant, där det så förekommer. 

Namn, alkoholhalt, förpackningsstorlek, pris
Jag vet inte om det är det soliga vädret ute eller nåogt annat, men just nu känner jag ingen större entusiasm inför julöl i allmänhet. Det kanske blir bättre när det närmar sig.

10 kommentarer:

 1. Sven-David Svensson16 september 2011 kl. 14:46

  Inga större sensatoiner i årets julsläpp. Är inte Dugges Rudolf Ren med i år? Personligen så tycker jag att Systembolaget skulle förnya lite i sin jullansering. Det finns mer och bättre julöl från Danmark än Jacobsens. Julölen från Thisted bryghus till exempel....

  Sven-David
  Lund

  SvaraRadera
 2. Gouden Carolus Christmas är äntligen tillbaka. Den har varit i topp-3 under samtliga julölsprovningar jag arrangerat. Personligen anser jag den vara som bäst efter 2-3 års lagring men den är bra även färsk.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det fanns en del att åtminstone känna av en liten upphetsning inför men det blir ju inte att köpa en av varje iaf// Malt

  SvaraRadera
 4. Men... Tomte då? Finns inte den i år?

  SvaraRadera
 5. Mr sno´balls, var är mr sno´balls?? Skandal!

  SvaraRadera
 6. Jubel över Gouden och sorg över Mr Sno'balls. Tomten är ju bättre än Nisse??? Vad håller de på med

  /Uffe

  SvaraRadera
 7. Saknar Nøgnes God Jul som är mycket bättre än Underlig Jul.

  SvaraRadera
 8. Fick nu svar från Slottskällan: De offererade både Nisse och Tomte till Systembolaget, men de tog bara in Nisse.

  Hm, säkraste sättet att få svar från ett mindre bryggeri verkar vara att skicka ett mail på söndagskvällen. Hårt jobbande släkte det där.

  SvaraRadera
 9. Nya Tröls i Malmö har julölsprovning varje år i november. Detta år den 14 november och med många fler goda julöl. Perfekt tillfälle att få prova dom i mindre mängd än en hel flaska.

  SvaraRadera
 10. Själv saknar jag min fjolårsfavorit MNM, Midvinternattens mörker.

  SvaraRadera