2011-09-27

Onlinebokning på Systembolaget?

Bild: cizauskas. Licens.

För en tid sedan meddelade Systembolaget att de skjuter upp den exklusiva lanseringen av 2008 års Bordeauxviner (länk), för vinsamlarna en av de intressantaste släppen under året. 

Jaha?

Jo. Anledningen till senareläggningen är att de håller på att utveckla ett system där kunderna ska boka de eftersökta flaskorna på nätet i stället för att köa vid vinkällarbutikerna.

Detta system, som nog kan bli mer rättvist för kunder i hela landet än det nuvarande, verkar fortfarande lite luddigt och saknar fast lanseringsdatum. Men jag hoppas att detta bokningssystem kan komma att användas även för exklusiva öl i framtiden. Att det nuvarande systemet har uppenbara luckor och problem, visades inte minst i samband med ”Ingrid-incidenten” i vintras.

Frågan är bara om Systembolaget upplever de minsta ölsläppen så eftertraktade att det här systemet kommer att användas där?

Senare tillägg: Mina kontakter inom Systembolaget är lätt skeptiska. Å andra sidan är de rejält skeptiska mot allt som har med ISIT att göra inom Systembolaget just nu. 

5 kommentarer:

 1. 240 flaskor med Deus Brut des Flandres borde vara vettigt att köra enligt denna modell.

  SvaraRadera
 2. Var väl även rush efter Stenstrand Sommarale i somras där det var massor som inte fick sina beställda kartonger?

  240 flaskor av Deus borde väl dock gå ändå, 60 flaskor vardera till de tre vinkällarbutikerna samt till depån borde väl fungera fint. Är väl ingen särskilt hajpad öl egentligen och dessutom har den ett väldigt högt pris.

  SvaraRadera
 3. Deus var inga som helst problem att få tag på förra året. Vi var endast fem stycken (varav två var ett par) i ölkön på Regeringsgatan då den släpptes.

  SvaraRadera
 4. InfraStruktur/InformationsTeknik. Det vanligt folk kallar "data". Ursäkta min yrkesskada.

  SvaraRadera