2011-09-14

Notiser LVI

Bild: zieak. Licens.
I morgon är det en månad sedan mitt förra notis-inlägg och koll på vad som händer. Så kan vi ju inte ha det.

= = =

Det händer mycket inför Stockholm Beer & Whisky Festival and Tasting Experience just nu: Bryggerier som Worlds Smallest Brewery, Brasserie Thiriez, Three Amigos Brewing och Det Lille Bryggeri har tillkommit i utställarlistan.

Oppigårds kommer i år att brygga en öl i sin monter, bryggning under första veckan och ölen ska vara färdig för att dricka under andra veckan. 

Precis som förra året kommer det att finnas ett jättefat med färsk Pilsner Urquell. På evenemangets Facebooksida kan man boka ett glas, få ett glas eller anmäla sig till provning.

Likaså har programmet för föreläsningarna, Master Classes, börjat klarna. Det ser mycket spännande ut: Länk.

= = =

Ja, den publicerades redan i början av juni. Men jag uppmärksammade först nu att listan över prisade öl från Gothenburg Beer Festival offentliggjorts. Här.

= = =

Örebro Öl & Whiskyfestival går i år av stapeln 18-19 november.

= = =

Jag har under senare år tyckt att uttrycket ”Gastropub” blivit mer och mer urvattnat och intetsägande. Jag är inte ensam om detta, i nästa års upplaga av brittiska restaurangguiden Good Food Guide har man valt att ta bort benämningen helt. Zytophile har en utmärkt text i ämnet, länk.

= = =

Annars verkar de svenska bryggerierna mest hålla på med kommande julöl. Ack ja…

4 kommentarer:

 1. Så vad betyder "straight or handle?"?

  SvaraRadera
 2. @Tommy Persson: "Vanligt glas eller sejdel?".

  SvaraRadera
 3. Bark, vad skulle du välja bland masterclassen om du bara fick gå på en?

  /Uffe

  SvaraRadera
 4. @Uffe: Ough. Svårt val. Men det skulle nog bli Mikkeller sista lördagen. Mest för att få höra hur Mikkel tänker om sina öl och sitt varumärke.

  SvaraRadera