2009-12-15

Undersökningsdags: Lager-final


Ni läsare, eller i alla fall 212 av er, har nu utsett den bästa ale-stilen:
 1. American IPA (46%)
 2. Russian Imperial Stout (32%)
 3. Belgian Strong Dark Ale (12%)
Mitt val: American IPA.

Så, dags för sista delen i den här evighetsomröstningsundersökningen: Bästa lagerstil.

5 kommentarer:

 1. En sak jag funderade på redan när den brittiska gallupen genomfördes är vilken/vilka Russian Imperial Stout(s) som folk uppskattar...

  Är det månne (främst) de amerikanska tolkningarna man tänker på, för jag hade för egen del svårt att påminna mig någon mer än Samuel Smith's Imperial Stout sett till den brittiska (nutida) marknaden som är hyfsat lättillgänglig i Sverige? En sökning på RateBeer ger ungefär samma resultat... Eller är kanske intresset för brittiska Russian Imperial Stouts så stort i Sverige?

  Blev hursomhelst förvånad över resultatet då det begav sig då jag enbart utgick från brittiska öltyper bryggda på öarna. Jag ställer dock inte frågan för att jag är upprörd (om nu någon trodde det) utan enbart för att jag är nyfiken. :-)

  SvaraRadera
 2. Mina "fördomar" säger mig att folk som röstat på den tänker på bryggerier som Three Floyds, Stone och North Coast.. dvs. inte engelska. Men vad vet jag. Också lite nyfiken vilka öl som folk tänkt på i den här omröstningen.

  SvaraRadera
 3. Jag tror också att folk röstat på de amerikanska RIS. Fast det verkar som om flera av de amerikanska exemplen sorteras in i det brittiska facket även på Beer Advocate så det är väl korrekt på sitt sätt.

  SvaraRadera
 4. @Bark: Du som anglofil; har du något riktigt bra exempel på "inhemsk" brittisk RIS utöver Sam Smith (om ens den räknas)?

  SvaraRadera
 5. @Samuel: Den enda jag känner till är Le Coq Imperial Stout från Harvey. Och så Courage, men de finns ju inte längre.

  Det är ingen stor stil i UK direkt, när jag surfat runt ser jag ett fåtal exempel från riktigt små entusiastbryggerier.

  SvaraRadera