2009-12-05

Danmark i trettonhelgen?

Trettonhelgen är bra: Då är vi svenskar lediga men Danmark är öppet och har rea på julölen.

Jag kan tänka mig att vissa av er läsare har tagit en tur dit någon gång, själv var jag i Aalborg för något år sedan.

Jylland känns som jag dammsugit på öl, men Själland är lite av en vit fläck (utom Roskilde fast det var ju många år sedan).

Sambon har tidigare övernattat i Helsingborg och turat till Helsingør. Det kanske man skulle göra? Finns det intressant öl där?

Eller är det Köpenhamn man ska till? Är det i så fall en bra idé att utgå från Helsingborg och ta pendeln Helsingør – Köpenhamn?

Vi tar väl bilen ner till Skåne i alla fall. Tips på bra och billigt boende, resor, ölbutiker, barer och så mottages tacksamt.

Om du vill vara mer privat går det bra med ett mail till bark@ofiltrerat.se

9 kommentarer:

 1. Min erfarenhet av Helsingör är att det är billiga flak till svenskarna som gäller där. En del microbrygder kan man hitta men inte de bästa. Fast jag har bara varit där på sommaren å andra sidan.
  Det finns ett köpcentrum strax utan för stan på vägen mot Köpenhamn som jag brukar stanna till vid. Där finns SuperBest, hos dom brukar man kunna hitta en del kul grejjer, även importerat, engelsk ale t.ex.

  SvaraRadera
 2. Har ingen koll på Helsingör men i Köpenhamn är Ölbutikken ett måste, en av världens bästa ölbutiker får man inte missa. Rätt dyrt men jäklar vilka öl de har.

  SvaraRadera
 3. Ni bor perfekt för att ta X2000 direkt till Köpenhamn ;) Jag förutsätter att kvalitet går före kvantitet i ditt fall, vad gäller mängden öl du vill frakta hem ;) Är du ute i hyfsad tid åker du 1:a klass till nästan samma pris som 2:klass!

  SvaraRadera
 4. Man vill absolut åka första klass och slippa alla barnfamiljer och tonåringar med mobiltelefon. Dessutom ingår ju gratis internet.

  SvaraRadera
 5. Tycker man ska ta barleywine, minst lika rolig som ölbutikken. bra ölställe är café erik, ganska nära vega/ölbutikken. 15 kroner för alla öl!

  SvaraRadera
 6. Om du ska till Köpenhamn så rekommenderar jag Fish & Beer,(www.fish-n-beer.dk). Ligger visserligen inte i centrum men har mycket större sortiment än Ölbutikken och BarleyWine. Det går buss från Centralstationen. Och så fär du 10% rabatt om du visar upp medlemskortet från Sv. Ölfrämjandet

  SvaraRadera
 7. asså, det finns ju ett antal bloggar som tagit upp olika "måsten" med köpenhamn så dom nämner jag inte här, de flesta är redan nämnda.

  jag var ju i både kph och helsingör för lite mer än en månad sedan. var "bara" på kvikly eller vad butiken heter i helsingör, men de hade ganska mkt importerad öl från belgien och england, och en del trevlig dansk öl. wibroe starkporter/imperial stout är riktigt prisvärd, ca 13 kr st!

  SvaraRadera
 8. På Kvckley i Helsingör har jag hittat Thy Porter från Thisted bryghus. En god starkporter som jag gärna köper igen (30 D kr. för 50 cl). Länk till bryggeriet:
  www.thisted-bryghus.dk
  En annan affär i Helsingörs centum som är vard ett besök är Fötex.
  Tyvärr har jag inte besökt den än,men den lär ha ett bra ölutbud.
  Glöm inte bort att besöka de små butikerna nere vid hamnen. De har sportat upp sig en del. Bland annat har jag hittat öl från Svaneke Bryghus från Bornholm.
  Länk till bryggeriet:
  www.svanekebryghus.dk

  Ölhälsningar
  Sven-David
  Lund

  SvaraRadera
 9. Nu har jag bokat hotell i Köpenhamn 28-30 december. Få se vad det blir av det.

  SvaraRadera