2009-12-13

Helg


Igår höll jag ytterligare en ölprovning på De Klomp under temat ”Öllandet Belgien”, lite tänkt som en introduktion till detta lilla land med den gigantiska ölkulturen.

Fast det var inte så jäkla lätt. Det finns lite för mycket öl, stilar, bryggerier och fakta. Det blev ett hästjobb att välja ut vad vi skulle prova. I sista sekunden fick jag ihop den här listan:
Det blev en trevlig och bra provning, lite trist att det bara var 10 deltagare dock.

Efter provningen blev jag sittandes och drack ett par öl. 7th Anniversary Ale från Oppigårds är verkligen fantastiskt humlig samtidigt som den inte tar över helt. Jag ser verkligen fram mot den när den i februari dyker upp som Amarillo Spring. Så blev det ett tips från baren, en tysk Kellerbier som jag inte tog namnet på. Den ska jag dricka mer av!

Så i kväll är det dags för krogens ettårsfirande. Lanmbuffé låter inte alls illa. Och så tårta. Frågan är bara… Vad för tårta blir det, och vad ska man dricka till? Jag kan komma att återkomma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar