2009-12-15

Notiser XVIII

Spendrups har lite på gång just nu. De har just startat en webbutik där de just nu säljer sina ölglas, i framtiden kommer troligen även andra reklamprodukter att säljas där. Länk.

Samma bryggeri har inlett ett samarbete med glasbruket i Orrefors, och under vecka 10 kommer de att presentera en serie specialglas för öl:
- Glaset är otroligt viktigt för helhetsupplevelsen när man dricker något - oavsett om det är ett bra vin eller ett gott öl. Jag är glad över att Orrefors, som första svenska glasbruk, kan leverera vackra glas som lyfter fram smak och doft i olika ölsorter på ett ypperligt sätt, säger Torsten Jansson, tf vd på Orrefors Kosta Boda AB.
= = =

Ölkrogen Akkurat i Stockholm har fått problem med läckande avloppsrör. För att fixa de måste de hålla stängt lite längre än beräknat under julhelgen. Från 21 december är det stängt och går allt bra öppnar de åter 4 januari. Kolla hemsidan innan du ger dig dit.

= = =

Ett nytt svenskt ölforum, kan det vara något? Ett sådant har i alla fall startats: Kanpai.

= = =

För ett tag sedan berättade Victor på bloggen Något att dricka om jästen Brettanomyces (länk) som är lika fruktad som älskad, lite beroende på vem man frågar. Nu kommer ytterligare en artikel om mikroorganismer och öl, den här gången om bakteriesläktet Pediococcus. Rekommenderad läsning för alla ölintresserade. Länk.

1 kommentar:

  1. www.kanpai.forum24.se har nu cirka 30 medlemmar. Visst, det är inte många men en bra början. Mycket ölsnack och lite om övriga drycker! Vi välkomnar alla som är intresserade av öl och andra drycker.

    SvaraRadera