2009-12-03

Angel's Share


Galatea har anställt bryggaren Jessica Heidrich som ska ta fram en serie öl under namnet Angel's Share. Det kommer att bli öl i små serier, distribuerade i fat: "Storstadssnyggt, modernt men ändå busigt" är programförklaringen.

De två första ölen är just nu på väg ut till krogarna: Angel's Share #1 Ale, en ESB på 5,2% och Angel's Share #2 IPA bryggd med humlesorterna Northen Brewer för bitterhet och Simcoe för arom. Alkoholhalt 6,5%.

Ölen har bryggts hos Gamla Slottskällans Bryggeri i Uppsala.

10 kommentarer:

 1. Kul med ett ökat utbud av svenska öl, men hade det inte varit ännu lite roligare om det vore de "riktiga" bryggarna som stod för inovationen? Blir extra skeptisk när det är en importör/distributör som uttalar marknadsstrategin först och brygger ölen sedan, men det kanske bara är för att jag är idealist i öl och kapitalist i allt annat...

  SvaraRadera
 2. det finns humle som heter northern brewer, men var kommer malten med samma namn från?

  SvaraRadera
 3. @Danne: Jag har nog förklarat min ståndpunkt i den frågan…

  @Anonym: Det är jag som åter läser fel. Fixat.

  SvaraRadera
 4. Järnet i Gamla Stan (Stockholm) har Angel's Share #2, bartendern var dock lite förvirrad och sa att det var Jämtlands bryggeri som gjort den. Jag tyckte den var så god att det blev tre glas.

  SvaraRadera
 5. Angels Share är från
  Lost Abbey Brewery och inget annat.
  Galatea är rikstomtar och att Jessica hamnat där är en gåta,
  men cash is king.

  SvaraRadera
 6. @anonym:

  Har du några källor som backar upp det du säger?

  SvaraRadera
 7. @Take: Jag tror vår anonyme vän tänker på en serie välrenommerade fatlagrad strong ale från det Kalifornien-baserade bryggeriet Lost Abbey. Och jag håller väl med, det är ett märkligt valt namn på en serie öl som inte fatlagrats.

  SvaraRadera
 8. Jag har i alla fall smakat hur bra som helst. vilka av er har smakat

  SvaraRadera
 9. Hmm, tycker väl det är lite orättvist att jämföra Galatea 2009 med gamla Galatea men vad vet jag. Och att dom anställer ytterst trevlig och bevisad kompetent personal är väl bara bra men återigen vad vet jag.

  Är det bara jag som reagerat på att De Molen döper en Imperial Stout till Rasputin?? I jämförelse bör väl ett par öl från Sverige som ska kallas Angels Share vara rätt svårförväxlade med originalet.

  Och kul att bryggeriet i fråga äntligen visar vad som går att prestera där oavsett om det skett med hjälp av "spökbryggare". Har varit rejält tunt med innovationer från Östra Aros och då ser jag hellre att kunniga utomstående bryggare åker dit och visar vad skåpet ska stå än att allt nytt som bryggs där får 2.x i betyg av mig och övriga ölbedömare. Stefan Gustavssons Rocket Porter från samma bryggverk var ju riktigt bra och jag föredrar ju att dricka "spököl" som smakar så gott jämfört med att dricka medelmåttig egenproduktion.

  Utan Mikkeller skulle jag glömt att det finns ett bryggeri som heter De Proef. Synd bara att Systembolaget inte väljer att ge mer information om saken än hur ett överjäst öl är bryggt, och det för tolvtusende gången...

  Nog om detta. I glaset finns Midtfyns Imperial Stout som var en rejäl chokladpjäs och jag tror faktiskt den är brygd av Midtfyns bryghus och inte av spöket Laban.

  SvaraRadera