2009-12-14

De Klomp fyllde år


Igår firades att De Klomp fyllde ett år. Samtidigt som ett år inte är lång tid känns det som om krogen har funnits där hur länge som helst. Vilket väl är ett bra betyg i sig.

Lammbuffé. Till det ingick ett glas Maredsous, och jag valde deras 10 Triple, kanske inte helt idealt då den är bland de råare och spritigare i stilen. Efter maten hann jag också med ett glas (25 cl) Dugges Celebration Ale, som jag återkommer till.

Så kom tårtorna in. De var gula prinsesstårtor med träsko-motiv. Jag hade redan innan funderat en hel del på vad som skulle kunna passa och med hjälp av Linus bakom baren tragglade vi oss igenom några av de 12(!) julöl på fat som fick premiär igår. Till slut blev det den svenska ljusa starka belgo-alen Sigtuna Holliday Booster. Dess kraftiga sötma, och klara lätta beska passade perfekt! Tyvärr satt jag och ljög hela kvällen; den är på 7,5% och inget annat.

Allt som allt en trevlig kväll, trots den tillfälliga lammbristen. Tack, Take och ni andra på De Klomp för ett riktigt kul år!

1 kommentar:

  1. Mina föräldrar var på De Klomp för någon vecka sen och var mycket imponerade. Bra service och bra öl. Dom kunde dock inte fatta hur jag kunde namnet på den men dom själva hade glömt bort det ;)

    SvaraRadera