2009-12-21

Mörkast


Mmmm... Vi har väl inte glömt vad det är för dag idag? Just det, midvintersolståndet.

Och vad gör vi då? Jo, tar fram våra sparade flaskor Solstice d'hiver från Brasserie Dieu du Ceil! (min recension är här).

Och med denna amerikanska barleywine från förra året mediterar vi tillsammans över att det nu är exakt sex månader tills det blir mörkare igen.

Tjolahop tjolahej!

9 kommentarer:

 1. Quebecoise, i detta fall Montreal,
  alltså inte amerikansk och i detta
  fall, enligt dom själva inte ens
  kanadensisk..

  SvaraRadera
 2. @Anonym: Helt korrekt. Men stilen är amerikansk barelywine, och skulle ha varit det även om den tillverkats i Danmark, Colorado, Fraserburgh eller Japan.

  SvaraRadera
 3. Drack denna för några dagar sedan, fortfarande ingen höjdare. Trist beska med en blek smakprofil överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 4. Hehe, jag drack (och skrev om) min lagrade flaska idag jag med.

  SvaraRadera
 5. Sitter å klämmer på en just nu. Ganska gott, men inte så bra som jag minns (har rejtat) den. Lite beige maltighet. Men så är jag förvisso lätt förkyld också.

  Men är det verkligen American Style Barleywine? Visserligen är den rejält besk, men den saknar tydliga spår av amerikansk humle.

  /Fredrik

  SvaraRadera
 6. Jag slogs mest av hur kraftig russinsmaken var i den här. Annars vet jag inte riktigt vilken stil den har annars. Engelsk Baleywine? Nja.

  SvaraRadera
 7. Tycker den smakar rätt mycket som en american strong ale. Upplevde inte russinsmaken som särskilt framträdande den här gången heller.

  SvaraRadera
 8. Personligen tycker jag det är dåligt att systemet inte tog in den i år...

  SvaraRadera
 9. @Anonym: Det var någon som kom med en ungefär lika fyndig kommentar som din på vår blogg nyss. Men nog är det väl så att Kanada faktiskt ligger i Amerika eller för att vara mer korrekt Nord Amerika. Precis som U.S.A. och Mexico. Förövrigt har ju Bark alldeles rätt om att american barley wine är american barley wine oavsett om det bryggs i Amerika eller inte. :)

  SvaraRadera