2009-12-27

Systembolagets nyheter oktober 1996


Oktober 1996. Det känns inte så länge sedan, men det är ju nästan 15 år sedan. Och funderar jag lite så är det ett tag sedan trots allt. Inget modulsystem, nyhetssläpp varje måndag, inga tillfälliga eller fasta varor. Pripps fanns fortfarande. Och självplocksbutiker var fortfarande en ovanlighet.
Bara ljus lager alltså.

Kollar man bland "Övrigt" längst bak i katalogen ser vi lite gamla nyheter som samlats upp. Gamlestadens Stark 7,0 och Löwenbräu Oktoberfestbier.

Ett antal regionala öl fanns där också uppräknade, varav jag knappt hört talas om vissa: Vivungs Gotlandsdricke, Västervik, Lagesson eller Skarabôrjarn. Huh? Att man inte tog fler turer till Ölbutiken i Norra Station, Stockholm då.

I övrigt hade Varunytt ett visst ölfokus: Omslagsbilden föreställde humlekottar, och ett trekvarts uppslag presenterade "Bland världens öl".

Och med denna tillbakablick tar jag köpenhamnssemester i några dagar.

2 kommentarer:

  1. ha det så trevligt! och tack för en fin och intressant blogg.
    om du hittar några Tsarina Esra Reserva från Brouwerij De Molen på ölbutikken eller någon annan affär så kan du väl köpa ett par till mig med ? ;)

    SvaraRadera
  2. Ha det bra i köpenhamn! Underbar stad. Finns ett litet hål i väggen som jag inte kommer ihåg namnet på, men den ligger över bron mot casinot, just vid brofästet. Där servererar de öl från lokala bryggerier. Testa det! :)

    SvaraRadera