2009-12-07

Caracole Nostradamus

Ett slumpmässigt julöl från skafferiet: Nostradamus är en belgisk brunöl på 9% från Brasserie Caracole. Om vilka jag egentligen inte vet någonting. Och det kan ju ibland vara bra för recenserandet.

Färgen är mörk bärnsten med en dragning åt brunt. Det fingertjocka skummet är ljusbrunt med lite rött. Små fina skumrester på glaset.

Doften är aggressivt ock kemiskt söt, jag noterar dofter av aprikossylt, mogna jordgubbar, fruktgodis och lite alkohol.

Smaken är lite så söt som man kunnat tro. Snarare tvärtom är den närmast torr med lite försiktigt söta fruktiga toner, massor av alkohol och lite anonyma kryddor. Eftersmaken domineras av alkohol, lite russin och en försiktig beska. Smakerna är genomgående enkla och obalanserade, ja närmast ointressanta. Kroppen är svag.

Kolsyran är stark med massor av små skarpa bubblor. Vätskan är närmast tunn.

När jag kollar på Beer Advocate ser jag att den här fått det viktade medelbetyget 4,04. Jag begriper inte alls vad de andra ser i den här; även om det inte är min favoritstil så finns det så mycket bättre i genren.

Betyg: 2,8. Tillgänglighet: Systembolagets säsongssortiment jul 2009 (i detta nu finns 8.382 flaskor i butikerna). Pris: 29:30 för 330 ml.

4 kommentarer:

 1. Jag tyckte den var rätt sötsliskigt god men väldigt simpel. Dessutom tror jag att den skulle må bra av lite tid på flaska...därför investerade jag i 4st extra som får stå ett tag. Tacka vet jag Corsendonk!

  SvaraRadera
 2. "The taste is not ass sweet as one could have expected from the smell."
  :-D

  SvaraRadera
 3. Ingen höjdare alls faktiskt. För mycket alkohol, och någon slags kemisk smak.

  SvaraRadera