2012-08-22

Systemboagets fasta nyheter oktober 2012


De här ölen kommer in i Systembolagets ordinarie sortiment 1 oktober 2012. De kommer att finnas i sin kvotgrupp i minst ett halvår, och i ordinarie sortimentet i minst ett halvår till.

Varunummer, namn, alkoholhalt, storlek, kvotgrupp, pris

Sofiero Original  kommer alltså på liten burk flaska. Modus Hoperandi har varit klart ett tag, och det är en ytterst välkommen burk i hyllan. Colombiansk råfruktslager? Carlsbergs mikro-makro-sommaröl? En stout från Anderson Valley? Systembolaget lyckas åter överraska.

7 kommentarer:

 1. Sven-David Svensson22 augusti 2012 kl. 20:30

  Sofiero Orginal 33 cl burk är väl förmodligen samma trista blasköl som finns på 50 cl burk i dag. Ingen nyhet. Störtebecker Schwarts bier är ett välkommet tillskott i det ordinarie sorimentet. Det är stor brist på den öltypen på Systembolagets hyllor. Stortebeckers öl är bra. De 2 öl som kommer från Sigtuna Bryggeri ser jag fram emot.

  Sven-David
  Lund

  SvaraRadera
 2. Mer Sofiero, sedan slänger vi in lite Carling och Steinlager på det, äntligen!, för att citera Gert Fylking.
  Internationell lager är precis vad SB borde satsa på nu, i och med hanteverksölsboomen. Eller inte.

  Skämt åsido ser även jag fram emot Sigtunas båda öl. Lawn Mower kan bli kul också, om Carlsberg vågar ta i lite. Det återstår att se. Hoppas på något minst lika gott som Brutal Brewings Beervana.

  SvaraRadera
 3. Sven-David Svensson23 augusti 2012 kl. 14:52

  I mitt tidigare inlägg så påpekade jag att Sofirero 5,2 inte var någon nyhet. Det är ju bara en ny förpackning. Jag begriper inte varför Systembolaget listar en förpaknings förändring som en nyhet. De borde redovisas separat. Dessutom så har 33 cl burken ett vesäntligt högre liter pris.
  (26.70/l 50 cl 21.80/l) Ett smat sätt att tjänar ännu mer pengar på en blaskig öl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag redan rättat i min text är det en 330 ml flaska som kommer, inte någon burk (jag läste snett i utskicket).

   Varför Systembolaget nu anser att det här är en nyhet till skillnad mot tidigare när det bara fick en notis under "övriga förändringar" vet jag inte.

   För den kundkategori som jag tror Sofieroa vänder sig till tror jag det är viktigare att en förpackning kostar "under nio kronor" jämfört med halvliterburkens "nästan tretton kronor" (med pant) än höjt literpris.

   Radera
  2. Sven-David Svensson23 augusti 2012 kl. 20:38

   @ Bark
   Jag ber om ursäkt att jag inte såg Din ändring.
   Många öl i"gräsklippar"segmentet släpps på 33cl burk. Det blir lättare för bryggerierna att plocka ut ett högre literpris.

   Radera
 4. Sofiero 50cl burk kommer finnas kvar (självklart).
  Den Sofiero som släpps i oktober är en 33cl PET-flaska. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven-David Svensson23 augusti 2012 kl. 20:41

   Öl på PET-flaska NEJ TACK.Oavsett vilken öl det är.

   Radera