2012-08-07

Evil Twin Södermalm Hpster Ale. Eller inte.

Det blev lördag i Stockholm. Småseg sådan. Jag lyssnade på min kropp och drack bara en öl.

Från ett snöigare tillfälle.
Det blev på Bishops Arms Bellmansgatan, denna undanskymda lilla krog med en massa Närke Kulturbryggeri-öl på display. Fast det var inte planerat i förväg: Efter flera timmas väntan och tittande på Prideparaden så kände vi oss helt slutkörda och orkade inte ens försöka ta oss över Götgatan. Visserligen stod vi utanför Akkurat, men där var det fullt.

Nå, BA Bellmansgatan. Kan det vara kedjans minsta krog? Det ryms inte så många gäster där i varje fall.Samtidigt känns den som den mest genuint brittiska av de jag varit på.

Hunger fanns, och på dörren stod det skrivet att specialaren för dagen var strömming med potatispuré och rårörda lingon. Det gillar vi.

Jag kollade fatsortimentet och tänkte pinga på Fatkoll. Fast där fanns inte krogen registrerad. Asch. Nå, bland ölen hittade jag en som jag inte druckit tidigare: Södermalm Hipster Ale, en APA från Evil Twin på 5,5 %.

Den var trevlig, och jag recenserade den på en bit kvittopapper.

Som jag nu inte hittar. Jag hittar alla andra kvitton jag samlade på mig under helgen (inklusive det som säger att 30 cl av denna öl kostade 78:00), men inte just den här. Asch asch!

Jaja. Ni får hålla till godo med den här passande texten om ölen från Allt om mat: Länk.

Maten då? Strömmingsflundrorna var goda, panerade i en blandning med havregryn och fyllda med dill. Ungefär som frugan brukar göra dem. Potatispurén var dock vansinnigt söt, detsamma gällde lingonen.

Och ölen var på tok för grapefruktig och besk för att matcha maten. Troligen hade en dunkelweizen eller en tysk pils passat bättre.

För övrigt kommer den generiska Evil Twin Hipster Ale i en nära framtid att säljas på burk. Jag vet inte exakt var, dock. Hm, det vore väl rätt passande med en flat top-burk?

Senare tillägg: Lappen hittades. Recensionen finns här

1 kommentar:

  1. Bishop's Arms Bellmansgatan brukar också ha lagrade Bios Vlaamse Bourgogne.

    SvaraRadera