2012-08-06

Evil Twin Mad Dog Pale Ale

Bild från ett tidigare besök.
Jag och frugan inledde vår semester genom att i fredags åka direkt från jobbet till Stockholm.

Där fanns det öl.

Bishops Arms Folkungagatan, till exempel. Det fick bli fredagens första stopp. Jo jag vet att de är en kedja och att krogarna ska ge samma upplevelse, men på något sätt tycker jag att just det här stället har trevligare stämning och lite mer öl-intresse än de andra.

Efter promenaden till krogen kände jag för något törstsläckande och inte allt för starkt (som vanligt, alltså). Så valet föll på Mad Dog Pale Ale från danska fantomen Evil Twin som denna gång bryggt öl hos skotska BrewDog. Det är en amerikansk pale ale på 4,75 %

Färgen är orange-bärnsten (25 EBC). Vätskan är klar och det kortlivade skummet gul-brun-aktigt. Lite skumrester blir kvar på glaset.

Doften domineras av citrus: Grapefrukt men också lite granbarr. Besk med en fruktig sötma. Trevlig.

Rejäl och robust beska är det första som slår emot mig när jag börjar dricka. Mycket smaker för en (nästan) mellanöl. En hel del citrus (innerskalet på apelsin, grapefrukt) och en syltig sötma. Söt-besk är även eftersmaken med citrusfrukter och en aning karamellmalt samt mango. Rätt kort sött slut.

Medelkraftig kolsyra, friska bubblor som är många och små. Lätt halv-mjuk vätska.

Ytterst lättdrucken med mycket smaker. Den där tonen av det vita inre apelsinskalet stör något, men jag känner väl igen från andra Evil Twin-öl, och framför allt från To Øl och Omnipollo. Hmhm.

Betyg: 3,65. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 88:00 för 400 ml.

4 kommentarer:

 1. Håller med om att BA folkis är en klass för sig...Bästa bishopen utan tvekan. Väldigt skön atmosfär och bra utbud :)

  SvaraRadera
 2. Jag såg dig med fru på Oliver Twist på fredagen :D där drack jag en Hair of The Dog Fred som var bra med mycket dyrare än på Akkurat där jag spenderade lördagskvällen med mycket surt och gott, bla Eylenbosch Gueuze...

  André aka Myspanda @ iglaset.se

  SvaraRadera
 3. 88 bagis foer 4 dl (naestan) mellanoel... Giieezez! Visst handlar det om hantverksoel, men det kaenns i saftigaste laget enligt mig.

  SvaraRadera
 4. BA&Rånarpriser på mikroöl=Sant

  SvaraRadera