2012-07-21

Žatec Dark Lager Beer

Efter provningen på De Klomp var jag sugen på något tyskt. En schwartzbier kanske? Det fanns faktiskt några stycken att välja mellan. Men Bobo tyckte att jag skulle recensera en rätt så nyinkommen: Žatec Dark Lager Beer från tjeckiska Žatecký Pivovar, en schwartzbier på 5,7 % och 14,3°.

Färgen är nästan svart (80 EBC), vätskan är klar. Litet varmvitt skum. Inga rester på glaset blir kvar.

Doften har tydliga toner av chokladkaka. Lite kakao och höig humle.

Aningar av vax i smaken. Mjölkchoklad. Hårdrostat bröd. Mjuk lätt beska i eftersmaken liksom kakao och ädelhumle.

Kolsyran är medelkraftig, bubblorna medelstora. Vätskan är något mjuk.

En OK svart lager, dock stör vax-tonerna mig något. 

Betyg: 3,18. Tillgänglighet: Flaska på krogen. Pris: Jag blev bjuden. Bäst före: 10.01.13.

Märks det att jag hade ett väldigt litet (A7) block att skriva på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar