2012-07-17

Jag är nu en vanlig användare


Sedan 2007, med vissa lynnesrelaterade avbrott, har ajg haft rollen ”Beer Fly Guide” på Beer Advocate.

Det har inneburit att jag varit något av första-linje-support för frågor som rört Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Mest Danmark, om jag ska vara ärlig. Och än mer en speciell fantombryggare.

Jag har tagit hand om sådant som felaktiga stilangivelser, alkoholhalter, namn och detaljer. Likaså har jag kunnat markera öl som aktiva eller inaktiva. Godkännande av nya bryggerier och andra ställen liksom nedstängning av dem.

Rollen har också gett mig en extra väg att addera öl utan att behöva recensera dem samtidigt. Det har gjort att jag kunnat hålla databasen hyfsat uppdaterad.

Men i och med att siten står för en stor och något suddig stor omdaning så beslutade sig sitens ägare, grundare och (enligt de själva) craftbeer-revolutionens främsta ledare, bröderna Ahlström. att ta bort BFG-rollen.

Inte helt oväntat, under de senaste månaderna har enda sättet att komma åt BFG-verktygen varit att gå omvägar på siten.

Men nu är det slut med det. Här är det offentliga tacket:
Most of you probably know that our large database of beers and places is kept tidy by volunteer help from folk called 'BeerFly Guides,' who approve places and update data for their regions. However as we're now in redesign mode, we've opted to retire the roll. Instead we'll be working on robust set of features to make keeping data up to date easier.
Jag vet inte hur många manveckor jag lagt ner på Beer Advocate, och trots den något märkliga ledningen av siten så har det varit ett rätt kul pyssel.

4 kommentarer:

 1. Bra jobb har du gjort! Kommer ej glömmas!
  Mvh Sebastian

  SvaraRadera
 2. Ja deras sätt att hantera olika saker har väckt en del ont blod runt om och inte minst i USA. När man börjar tycka att man själv är större än sin misson så är man inne på en sjunkande skuta som i detta fall inte går att vända i min mening. Utan personer som du hade inte BA varit den enorma succe och källa till information som den är. Bra jobbat// Malt

  SvaraRadera
 3. På vilket sätt är ledningen märklig?

  Har uppskattat dina recensioner av en hel del öl jag druckit på beeradvocate.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja… BA är bröderna Ahlströms privata egna projekt, och de har vid flera tillfällen gjort stora till synes spontana ändringar (gärne efter ett antal öl) som ibland slutet i elände och fått dras tillbaka.

   I stort sett all form av kritik eller förslag till förändringar som inte är till 100 % överensstämmande med vad de tycker just då viftas bort, ofta på ett mycket arrogant vis.

   Sitens drift och ledning har också alltid genomsyrats av misstänksamhet gränsande till paranoia: Alla andra är ute efter att förstöra deras livsprojekt, som helt skapat den amerikanska craftbeer-scenen. Liksom.

   Men det är deras privata site, så det är inte mycket att diskutera.

   Och så rekommenderar jag att i första hand läsa mina recensioner på bloggen. Även om jag är på nivå 9/13 på engelska (i något slags skala) så känner jag mig mycket bekvämare att skriva på svenska.

   Radera