2012-07-15

Strömsholms Köpingshus Rhöd


Igår hamnade jag och frugan på The Horse & Hound efter provningen. Tvekade mellan två öl: Åbro Bryggmästarens Salvator eller Köpingshus Rhöd från Strömsholms Brygghus.

Å ena sidan var jag inte riktigt på humör för en dubbelbock. Å andra sidan hade jag den här ölen i kraftigt infekterat skick från Allt Om Öl Festivalen i färskt minne.

Efter att ha försäkrat mig om att den senare var frisk och fräsch så beställde jag ett glas av denna amerikanska röda ale på 5,3 % från cask.

Jag får in ett glas med rödbrun (40 EBC)  kylgrumlad vätska. Det fingertjocka skummet är rödbrunt. Massor av skumrester blir kvar på glaset.

Doften är aningen syrlig med en dominerande hallon-ton. Det är bara hallon, men det känns okej i alla fall.

Smaken är ganska lätt. Den aningen syrlig-beska tonen av färska aingen omogna hallon återkommer även här. Viss snabbt övergående sötma (lite sackarin-vass). Eftersmaken är kort och något torrare och lika lätt som den första. Avslutningen har en del röda bär.

Mjuk kolsyra. Små bubblor. Mjuk vätska, aningen tjock.

En oväntad öl. Smaken av hallon dominerar över allt annat, vilken gör den lite enkelspårig. I vilket fall en okej törstsläckande sommaröl utan större problem. Ingen jag skulle beställa in gång på gång av, dock.

Betyg: 3,38. Tillgänglighet: Cask på krogen. Pris: 78:00 för en (snålt tilltagen) pint.

1 kommentar:

  1. Jag provade denna på just Horse and Hound för en vecka sedan. Fick en extremt grumlig vätska i glaset och den hade en del mysko smaker. Hade aldrig plockat att det var en amerikansk variant, trodde det var ett försök att brygga en belgare. Misstänker så här i efterhand att jag fick nån form av bottensats.

    Utöver det hade vi ett mycket trevligt besök på H&H, trevlig personal och så fick vi ta del av den där efterrätten de bara skulle servera på söndagen (det var en lördag).

    SvaraRadera