2012-07-09

NetOnNet Lager

Okej, det är en ordvits. Och en elegant genomförd reklamkampanj. Elektronikkedjan NetOnNet vill få oss att tänka på dem när vi hör ordet ”lager”, så de lät Järdraås Bryggeri göra en lageröl åt dem. En lättöl, för att det hela skulle bli så enkelt genomförbart som möjligt när den skulle säljas i kedjans butiker.

NetOnNet Lager är en amerikansk helmaltslager på 2,2 %. Den har en egen hemsida också: Länk.

Färgen är mycket ljust halmgul (4 EBC), den ser nästan ut som en kristalweisen när jag först häller upp den. Vätskan är klar, men grumlas när jag kommer till bottensatsen. Det låga vita skummet försvinner iväg nästan direkt. Inga rester av skummet blir kvar på glaset.

Doften är lätt och blaskig. Om jag anstränger mig hittar jag antydningar till citrus-aktig humle, deg och lite svåridentifierade frukter.

Smaken är blaskig. Lite vört och aningar av jäst. I stort sett inga urskiljbara smaker av humle eller beska. Den korta eftersmaken har lite mineraler och deg.

Medelstor kolsyra. Mjuka bubblor. Vattenlik vätska.

Inga större felsmaker i den här. Det är bra. Å andra sidan, inga smaker överhuvud taget. Det är dåligt. Ölen såldes i 6-pack, så jag får se om de andra är likadana. Andras recensioner antyder att den här egentligen ska smaka mer.

Betyg: 2,3. Tillgänglighet: Säljs hos NetOnNet. Pris: 69:00 för 6x330 ml. Bäst före: 12 12 12.

1 kommentar:

  1. 69 bagis för ett sexpack känns ju minst sagt tveksamt, då det rör sig om lättöl.

    Synd att de inte valde att gå upp i alkoholstyrka lite, men det har väl med försäljningsmöjligheten att göra. Åtminstone 2,8 eller 3,5 % krävs nästan för att skapa ett öl som smakar något.

    Men man får lyfta på hatten för kedjans reklambyrå. Riktigt snyggt genomförd PR.

    SvaraRadera