2012-07-21

Öppen ölprovning: Bobo blandar och ger

Jag vet vad han heter, man jag kallar honom Bobo.
Jag tror aldrig jag under de här tre åren varit på en ölprovning på De Klomp där jag inte varit provningsledare eller då man haft någon gäst på plats.

Eller har jag det? Någon av Petters?

I varje fall. Idag hade jag möjlighet att gå på en av de här provningarna: Bobo blandar och ger. Temat var lika intressant som utan röd tråd: Sex öl som ölboss Bobo gillar.

Notiser togs. Snabb-betyg gavs.
  1. Williams Bros. Ceilidh 90. Ljus och klar. Doftar pilsnermalt. Lätt, ren, lite pepprig. Smaken är balanserad och ren. Mjuk växande beska som tar över i slutet. 4.
  2. Founders Double Trouble. Grumlig. Orange. Marsipan och beska i doften. Vax (Fuggles?). Citrusfrukter. Sött! Smaken är stor och maltig med mycket humle, men beskan är inte speciellt aggressiv. Citrus, mandel och kort spritigt slut. Hade någon presenterat den som en välhumlad amerikansk barleywine hade jag gått på det. 3. 
  3. North Coast La Merle. Saison eller amerikansk Farmhouse Ale? Hm. Stort fint skum och smågrumlig ljusbrun vätska. Fin beska i doften. Rå och köttig. Stall. Stor kolsyra. Lite brett i smaken. Fruktkarameller. Bra citrus-beska. 4. 
  4. Sigtuna Emil Lindén Doppel Weizen Bock.  Recenserade jag så nyligen att jag bara skrev siffran "4".  
  5. Thomas Creek Class Five IPA. ”En IPA som bara är en IPA utan något extra” som Bobo påpekade. Stor söt fruktig doft. Apelsinmarmelad. Smaken har karamellmalt och en fin karamellig eftersmak med mer apelsinmarmelad. Stor kropp, speciellt som den bara är på 5,5 %. 4. 
  6. Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen. Sista ölen blev min favorit. Oj så god den här är. Det var inte utan att jag blev ännu sugnare på att ta en tripp till Bamberg! 4,25.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar