2009-04-30

De Klomp: Fler fat


Det var flasköl som gällde i kväll på De Klomp. Okej, det fanns Krušovice Jubilejní Ležák och en belgare, men just nu är de i slutet av omkopplingen från den tillfälliga flödes-kylen till de nya tjusiga kylrums-anläggningen.

Jag fick gå ner i källaren och titta. Ser riktigt bra ut: Ett rum för lager och annan öl som jag tror ska ligga på 6° och ett ale-rum som ska hålla sig kring 10°. Alla fat kommer att ha individuellt tyck från kolsyra eller blandgas (ni har väl läst fatöls-häftet jag länkade om häromdagen?). Kolsyrevarnare är på beställda.

På måndag kommer allt att vara klart, vilket kommer att firas med invigning – 34 tappkranar kommer då att vara inkopplade. Jag har sett listan, och kan skvallra lite om ett par godbitar som ska serveras:
Och när man tröttnat på ölen kan man beställa in en närproducerad ryggbiff karré med vårprimörer och potatisgratäng för specialpriset 129 kronor.

Vi ses där...

Senare uppdatering: Hela fatöl-listan finns nu här.

1 kommentar:

  1. Oj oj oj...det ser spännande ut. Helt otroligt att jag inte besökt klompen än. Det får nog bli ett par besök eller tolv snart tror jag...

    SvaraRadera