2009-04-03

Ctrl-Kölsch-Delete

Och på tal om öltypen Altbier... Det finns en gammal vänskaplig fejd mellan orterna Köln och Düsseldorf om vilken lokal öl som är bäst. I alla fall orternas studenter verker tidvis engagerade i frågan. Och här är ett intressant inslag i debatten (kan det ha kommit 1/4?) som jag hörde talas om för flera år sedan.

Min vän Thorild plockade fram länken och hade vänligheten att komma med översättning och kommentar åt oss:

Die Kölsch-Taste ist da

Kölsch-tangenten är här

"Alt" kan tas bort från PC:n

KÖLN. Vid en rutinundersökning framkom att det "Düsseldorfska tangentbordet" ännu är i bruk vid många företag, myndigheter och hushåll. Detta måste utan dröjsmål åtgärdas. Vänligen avlägsna omgående tangenten "Alt". Fackhandeln kommer inom kort att tillhandahålla en "Kölsch"-tangent.


Vad som här sagts gäller givetvis också för den aldrig använda tangenten "Alt Gr". Denna kommer att bytas ut mot den betydligt mer relevanta tangenten "Kölsch 0,4 l".

(Thorilds kommentar: Gr i "Alt Gr" kan utläsas som en förkortning för "Groß", som betyder "stor". Såväl Alt som Kölsch serveras typiskt i mindre glas, så får man ett 0,4-litersglas fullt är det alltså en stor Alt resp. Kölsch. Se där, vad man kan vitsa till det!)

3 kommentarer:

  1. Hahaha, den var riktigt rolig! :-)

    SvaraRadera
  2. Studentikost så att det räcker...

    SvaraRadera
  3. Hahah. . . Riktigt rolig artiekel!!! Synd bara att Alt är tusen gånger godare än Kölsch som för 17 bara smakar vatten ;-)

    SvaraRadera