2009-04-11

Sigtuna Easter Booster

Påskafton. Påsköl. Easter Booster (undrar hur den är släkt med Holiday Booster?) från Sigtuna Brygghus, en belgisk ljus ale på 7%.

Färgen är guld med en aning orange, vätskan är aningen grumlig (massor av jästrester i flaskan). Det låga skummet formerar sig snabbt till en tunn vit ring. Lite skumrester på glaset.

Den medelstarka doften har toner av jäst, färsk frukt och en mil beska. Den är väldigt belgisk i stilen.

Smaken är ren och aningen bitter. Lite torkad frukt, en viss sötma finns i bakgrunden. Jordiga toner av jäst och jod. Kroppen är mycekt svag, förvånande svag för en öl på 7%. Eftersmaken har toner av marmelad, örtkryddor, mineraler (kalk), jäst och en svag beska.

Kolsyran är medel till svag, de små bubblorna mjuka. Vätskan är tunn.

Tunn kropp, blaskig vätska... Jag känner igen det här från andra Sigtuna-brygder. Är det ett stilval, eller har de åter fått in någon oönskad mikroorganism i sina flaskor?

Betyg: 2,9. Tillgänglighet: Systembolagets påsknyheter (just nu finns det 3.235 flaskor hos Systembolaget). Pris: 29:90 för 500 ml.

Och så kan vi redan nu utse den här som årets fulaste ölettikett. Skönt att ha det undanstökat.

4 kommentarer:

 1. Man ska ju inte döma efter utseende men detta är ett av flera påsk öl jag helt enkelt sket i just för den icke inbjudande looken sammanslaget med fördomen att "påsk öl är som jul öl fast tråkigare".. Och jag tycker egentligen jul öl är ganska tråkigt från början..

  SvaraRadera
 2. Drack deras "inget för kycklingar" Alt idag.. den var rätt schysst faktiskt, men det känns alltid som att deras brygder inte är typ helt "klara"..

  SvaraRadera
 3. Väldigt ful etikett och ett dåligt öl. Det är mitt intryck av Easter Booster.

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte denna samt Alt'en var bäst i år. Övriga påsköl föll mig inte riktigt i smaken.

  SvaraRadera