2009-04-23

Lite mer om Oppigård Summer Ale

Jag fick i en kommentar till gårdagens hastiga inlägg en fråga om Oppigårds Summer Ale.

Eftersom jag vet att Björn på Oppigårds är en vänlig och generös själ så frågade jag direkt om det var en helt ny öl eller om det är den tidigare Late/Early Summer Ale med nytt namn. Svaret dröjde inte länge:

Det är ett lite annat recept. Late summer ale var humlad med chinook och cascade. Beskan var BU 40. Summer Ale i år är humlad bara med Cascade som smak och arom humle. Lite lägre bittergiva kombinerat med en lite kraftigare stamvört ger ett öl som är lite rundare i maltkaraktären men samtidigt mycket humlearomatisk av torrhumlingen. Denna öl kommer att vara tillgänglig för beställning av butikerna från juni till augusti, och planeras säljas slut under september. Systembolagets upplägg på denna öl är samma som med jul- och påsköl, dvs att det är upp till varje butik att köpa in. Vi vet alltså inte hur mycket som kommer att efterfrågas.

mvh
Björn
Oppigårds

3 kommentarer:

 1. Hej Björn, nu när vi ändå har dig på tråden, kommer vi att se Slåtteröl igen som tillfällig nyhet i år? Förra sommaren hamnade den ju i beställningssortimentet.

  SvaraRadera
 2. Svar till Hans:

  Nej inte på Systembolaget, och vi kommer inte ha kapacitet för någon bryggning för Restaurang heller, som det ser ut nu i alla fall. Men finns ledig kapacitet så vill vi förstås gärna brygga lite slåtteröl.

  mvh
  Björn
  Oppigårds

  SvaraRadera
 3. Oppigårds Summer Ale låter ju god. Blir nog till att bunkra upp med ett gäng av den.

  SvaraRadera