2009-04-24

Om du ska läsa en ölblogg...

Om jag skulle välja en enda svensk ölblogg att läsa skulle jag tveka. Hittills har jag - helt ärligt - tyckt att min egen är den som verkar intressantast när jag läser rubrikerna på iGoogle, men nu har en av Sveriges absolut främsta öljournalister och -författare börjat skriva ner sina funderingar. Valet är inte längre självklart.

Jag pratar om Håkan Engström som skriver krönikor och recensionsgenomgångar hos Sydsvenska Dagbladet. Hans bok En Ölbok brukar vara en av de jag rekommendera för de som nya i ölvärlden och vill veta mer.

Bloggen finns på På Tungan. Obligatorisk läsning!

11 kommentarer:

 1. Tur att man inte behöver välja utan kan läsa båda - och många mer därtill. :-)

  -Jimmy

  SvaraRadera
 2. Ska man välja en enda svensk blogg som ölnyhetskälla så är din bäst, det ger jag dig. Den bästa svenska ölbloggaren däremot är double bastard.

  Så går det när man klappar sig själv på ryggen.

  SvaraRadera
 3. Beror väll lite på vad för typ av läsning man är ute efter. Jag tycker oftast högst personliga synvinklar på enskilda öl, pub besök och nyheter är det absolut roligaste att läsa vilket gör att de flesta bloggar är ett rent nöje att läsa vare sig de är väl skrivna eller inte och fakta, konkreta nyheter etc finner jag inte jätteunderhållande.

  Sedan är det ju extra roligt att läsa om ölen som ligger en varmare om hjärtat, jag tycker tex det är mer intressant att läsa någons åsikter om en stor stinkande dubbel IPA snarare än ett sterilt omdöme om en svag tysk lager som jag sannerligen aldrig kommer att prova. Det gör ju att man mer ofta kikar på vissa bloggar medan man nästan glömmer bort andra.

  SvaraRadera
 4. Lite oroväckande att mannen inte skrivit något sedan 7 april. Han kanske bara pallade i en månad?

  SvaraRadera
 5. Med risk för att bli kallad snobb; jag har svårt att läsa bloggar som är allt för dåligt skrivna, språkligt sett. Visst, jag surfar kanske in nån gång då och då fär att kolla vad som skrivits om en viss öl e¨ller så, men Barks blogg är en klass bättre än resten tycker jag. Även om det finns några andra jag också läser med nöje.

  SvaraRadera
 6. För att förekomma alla kommentarer; ja mitt inlägg var dåligt skrivet, språkligt sett! :-)

  SvaraRadera
 7. Okej, den där ingressen blev lite i långsöktaste laget. Men det är inte så lätt alla gånger!

  SvaraRadera
 8. Att ölbloggarna skriver lite språkligt konstigt ibland ser jag bara som ett kvalitetstecken. Det visar att de verkligen dricker öl ;)

  SvaraRadera
 9. Ja, knaske dte DH!

  SvaraRadera
 10. Öhh... är jag blind, eller? "Hittas inte" är allt jag får när jag klickar på länken. O någon Öl-kategori verkar inte stå att finna under "Mat o dryck".Fast å andra sidan räcker ju din blogg rätt långt... ;-)

  SvaraRadera
 11. De verkar ha flyttat om så att man ser de fyra mat&dryck-bloggarnas alster samtidigt. Länk ändrad.

  SvaraRadera