2009-04-03

Ännu ett panatlantiskt samarbete

Skotska Brew Dog, amerikanska Cambridge (Cambridge, Ma) och lika amerikanska Stone har tillsammans bryggt en öl... De bestämde sig redan från början att det skulle bli något i en stil ingen annan hade gjort. Efter mycket funderande så har de nu presenterat Juxtaposition Black Pilsner, en kolsvart imperial pilsner på 10% ABV och 100 IBU.

Jag har ibland suttit med andra ölintresserade och spånat "vilka typer finns kvar att göra" men efter imperial mild känns det som en omöjlig fråga att besvara. Men med skicklighet, envishet och erfaranhet verkar allt gå.

Läs mer om denna bastardöl hos Brew Dog och Stone.

Hm. Undrar om den kan tänkas komma hit och vem som i så fall tar hit den? Stone tas hit av Great Brands och Brew Dog av Philipson & Söderberg (som annars mest pysslar med champagne, känns det som).

4 kommentarer:

 1. Hmm, rent spontant så tycker jag faltiskt inte att det låter så väldigt lockande.

  SvaraRadera
 2. Intressant projekt, har gillat både Brewdog och Stones öl så här långt. Cambridge har jag dock ingen större koll på.

  SvaraRadera
 3. Fel Cambridge ;-)

  Jag höll på att sätta i halsen när jag läste "engelska Cambridge" och tänkte att det var ju sabla märkligt att jag inte sett något från Cambridge Brewing Company på vare sig pub eller i butikshylla när jag faktiskt bor i just Cambridge.

  ... fast sedan läste jag på deras hemsida, och där står förklaringen med stora tydliga bokstäver: "Cambridge, MA". Det är alltså plagiatet i Massachusetts, USA, det handlar om. "Amerikanska Cambridge" borde det väl alltså stå?

  Det är ju fan att amerikanerna inte kan hitta på egna namn på sina städer ... ;-)

  SvaraRadera
 4. @Dr M: Hoppsansa. Moi lö fixa.

  SvaraRadera