2009-04-21

Gothenburg Beer Festival

Det har varit tyst här. Jag har haft annat att göra inkluderande en mycket trevlig ölprovning på temat "Falska nybörjare" hos en vän i Uppsala, där vi bland annat drack den ekologiska varianten av Slottskällans Pale Ale. Inte alls dum, den där "ekologiska jordigheten" som jag brukar gnälla om annars saknades här.

Jag fick häromdagen ett mail som tipsade om Gothenburg Beer Festival som kommer att hållas på två ställen parallellt, en för branschfolk och en för allmänheten. Branschmässan kommer att hållas 11-12 juni i Lilla Torp, den allmänna 11-13 juni på City Pub, Lorensbergsgatan.

Trevligt med en ölfestival till.

10 kommentarer:

 1. ekologiska jordigheten...undrar om malt och humle tillverkarna har patent på den karraktären...*suck*

  SvaraRadera
 2. jag var på branschmässan förra året och det ska bli intressant att se hur festivalen ser ut i år.

  SvaraRadera
 3. Hur pass stor mässa pratar vi om? Antar att det inte blir som Stockholms stora, men hur många skulle kunna få plats samtidigt?

  SvaraRadera
 4. JoeG: Sist var Branschmässan i en stor tennishall (2 planer) men använde bara en del. Öl på fat saknades helt, det var bara flasköl och mestadels baltiskt.

  Den "nya" mässan som är öppen för allmänheten hålls på City Pub som väl kan tänkas ta ca 50 matgäster eller något sådant. Det står att den även är utomhus, jag vet då inte vad de kan mena. Men såå stor mässa är det inte, att jämföra den med Sthlm är som att jämföra Eilert Pilarm med Elvis :)

  SvaraRadera
 5. Inget ont om Eilert Pilarm, det är en fin kille det som jag sett live. Halvtjocka glasögonprydda gubbar i lila sparkdress är fint som fisken;-)

  SvaraRadera
 6. Nej, ölmässan i London är Elivis. (där jag förövrigt druckit ölen Elvis velvet vanilla bean)

  SvaraRadera
 7. Trevlig med en ölfestival i närheten. Götet är verkligen en bra ölstad därtill. (Eller? med svenska mått givetvis)

  SvaraRadera
 8. För 150 spänn får man ett litet glass och några papper...wtf? Ett bättre price/performance alternativ är väl att går några kvarter till tre små rum och spendera pengarna på öl.

  SvaraRadera
 9. Förmodligen trevligare att gå på en pub som håller i det inomhus och utomhus, ett antal intressanta öl och bättre koll på den fylla som sker på Sthl "Beer" Festival. Fylla, urin, Carlsberg och ett jävla svenskt coverband som spelar Whiskey in the Jar och U2 för 1000:e året i rad. Dags för Stockholm att skärpa sig...trevligaste festivalerna i England är de lokala CAMRA-festivalerna. Klart mysigare än att flytta all fylla ut till Nacka Strand två helger. GO LOCAL!

  SvaraRadera