2009-04-01

SorbonX

Nyfikenheten stiger. Foto: Restaurang Sorbon

Restaurang Sorbon i Bromma jobbar hårt på att bli en ölentusiast-krog utanför Stockholms innerstad. All heder åt dem för det!

Som en del i detta håller de nu på att brygga sitt första öl hos Sigtuna Brygghus, namnet är SorbonX.

Så mycket mer än att det är en öl säger de inte, utan tycker att de nyfikna ska komma till krogen på premiären på långfredagen den 10 april.

Läs (ganska lite) mer om det här.

Så under tiden kan vi ju spekulera. Jag gissar att det kommer att bli en kryddad ale på över 6%. Men jag vet inte mer än någon annnan egentligen.

5 kommentarer:

 1. Gentlemmanen till höger är min gode vän Mattias Hammenlind, en sann ölentusiast. Han bryggde ju på Dugges tidigare och kan göra riktigt gott öl så det blir säkert riktigt bra! Sorbon verkar vara ett trevligt ställe!

  SvaraRadera
 2. Jag har funderat lite på det där. Men jag har nog tänkt att X har något med brygden att göra. Har inte velat fråga eftersom jag vet att det är locket på tills 10april. Ekonomiskt så har mina funderingar gått mot lager hållet, detta för att locka över Karhu drickarna. Men samtidigt är ju Affe´s favoriter ganska starka ales. Så din gissning Bark är nog ganska bra. Tänkte själv vara där den 10 april, så jag får skriva några rader om det dagen efter.

  SvaraRadera
 3. Då finns det en anledning att besöka Bromma nu då :) Kul att se att det öppnas fler krogar av det här slaget.

  Jag chansar på en ale... hmm en APA för att vara exakt.

  SvaraRadera
 4. Vill inte avslöja något för att förstöra PR-värdet av lanseringen för Affe men den ligger inte över 6%. Karhudrickarna måste ju "luras" över.

  SvaraRadera
 5. Om vi säger så här att karhu drickarna kommer att fortsätta att dricka karhu, denna öl är enligt mig en riktigt bra kvalitetsöl som karhu drickarna inte kommer att uppskatta lika mycket som karhu.

  Och ang ekonomin så har vi inte gjort några kompromisser.

  Välkommna till Sorbon i bromma kl 18,00 är det premiär och Mattias Hammenlind kommer att vara på platts med en av ägarna till Sigtuna brygghus för att presentera ölet för alla.

  SvaraRadera