2009-04-08

Smånyheter igen


Mitt-i-månaden-släpp april 2009? Enligt bloggen Beerwell blir det inget med det. Vi får snällt vänta till 2 maj.

Det har tydligen varit en del strul att beställa Nils Oscar Rökporter 2007 från beställningssortimentet, nr 86556. Nu har den alltid lika trevlige bryggaren på Nils Oscar Company, Patrick Holmqvist, berättat att varan åter är öppen för beställning. Det är alltså inte den årgångslösa varianten som finns i ordinarie sortimentet, nr 1473, det handlar om.

Angående påsköl: 1 april kom Ysta Påskbrygd från Två Bryggare/Österlenbryggarna in i beställningssortimentet. Den kan beställas i hela landet utan kollikrav. Nr 89581. Något för den modige kanske?

För den ekonomiska kan jag rekommendera den amerikanska schwartzbieren Saranac Black Forest. Systembolaget rear just nu ut kvarvarande flaskor som sänkts från 14:40 till 8:80. Just nu finns något över 100 flaskor utspridda i landet.

5 kommentarer:

 1. Känns som ett rent hasardspel att köpa öl från Två Bryggare. Kommer ihåg för ett antal år sedan när jag köpte 3 st literflaskor Ystad Färsköl. Slutade med att jag fick hälla ut alla 3... Men de kanske är lite stabilare nu för tiden eller?
  Black Forest som jag inte riktigt gillade när den kom och nu fått stå till sig snart ett år i hyllorna. Nej tack, jag avstår. De kvarvarande flaskorna kan Conny och Glenn dricka med sina polare i parken.

  SvaraRadera
 2. Ysta Påsköl den 1:a april? Var inte det ett aprilskämt?

  SvaraRadera
 3. Nja, kan inte hålla med om att det skulle vara ekonomiskt att köpa schwartzbieren Saranac Black Forest. Detta trots att priset är nere på 8.80 kr. Den är fortfarande inte prisvärd enligt mig.

  /Uffe

  SvaraRadera
 4. Jag minns Saranac Black Forest som helt okej. Var möjligen lite halvt påverkad när jag drack den dock. 8,80 låter väldigt prisvärt, men å andra sidan, om det är gamla flaskor så är det nog inget vidare...

  SvaraRadera
 5. Märkligt, jag drack en Saranac Black Forest för bara någon vecka sedan och var förvånad över hur god den var. Uppenbarligen är det inte alla som håller med :)

  Synd att den försvinner ur sortimentet i alla fall.

  SvaraRadera