2009-04-21

Uppsala Julöl

I helgen var jag som sagt i Uppsala. Väl där fick jag en öl jag tidigare inte hört talas om: Uppsala Julöl, en mörk lager från Gamla Slottskällans Bryggeri på 3,5%.

Färgen är mörkt brun, det fasta fingertjocka skummet är kallt beige. Så gott som inga skumrester på glaset.

Doften är lätt rostad med lite nötter, deg och en torr-bitter ton. Lite anonym.

Smaken är obalanserad: Torr-bittra lite kemiska smaker blandar sig med knäckebröd, deg och hasselnötter. Kroppen är tunn. Eftersmaken är lätt kemisk med wellpapp, råg-knäcke, svartpeppar och en syntetisk efterbeska.

Kolsyran är medelstark, men bubblorna är vassa. Vätskan är tunn.

Jag hade väl inte väntat mig någon jättestor dubbelbock vid den här alkoholhalten, men att Slottskällan skulle sälja en så här tunn och samtidigt aningen otrevlig öl väntade jag mig inte riktigt. Men tack för flaskan i alla fall, Thorild.

Betyg: 2,65. Tillgänglighet liksom pris okänt.

1 kommentar:

  1. Ett förslag till utveckling av din blogg är att i länkarna till andra bloggar ha med senaste inlägg, uppdaterat. Vet inte vad det heter i mer korrekta termer men du förstår säkert vad jag menar. Tex har Fredriks Malt, humle.... blogg denna funktion vilket är mkt praktiskt när man vill leta bland utbudet på andra aktuella ölbloggar.

    SvaraRadera