2008-09-27

Stockholm Beer & Whisky Festival 2008 del 7: Oliver Twist

Dags för sista texten om 2008 års Stockholm Beer & Whiskey Festival. Ett antiklimax ska beskrivas.

Oliver Twist/House of Ales hade i år 2 (eller 3?) montrar. En fullproppad med amerikansk flasköl, den andra erbjöd de populäraste amerikanska flaskorna och en trave fatpumpar med spännande innehåll. Den som jag tror var deras tredje erbjöd brittisk öl på fat och flaska.

Det var i flaskmontern jag såg en liten skylt om möjligheten att privatimportera Stone-öl. Givetvis blev jag full med frågor, men de i montern visste bara det jag skrivit i tidigare inlägg. I övrigt hänvisades jag till ägaren "Jugge" Hasselqvist. En man som jag också ville prata om försäljning till krog med.

Han var i alla fall någon annan stans. Men han skulle dyka upp, när som helst.

Jag hade inför stockholmsbesöket på mässans webbplats läst om att bryggaren från ett för mig okänt amerikanskt bryggeri skulle dyka upp: Doug Odell från Odell Brewing. Det hade varit kul att prata lite och samtidigt prova deras öl. Så jag väntade med deras flaskor.

Kom tillbaka efter en dryg timme. Näe, ingen Jugge eller Doug. "De kanske sitter och prisförhandlar med någon kund?".

Det hela återupprepades ett par gånger under eftermiddagen och kvällen. Så det blev ingen Odell IPA. Vilket jag förstått i efterhand var ett misstag, det ska ha varit en av de bästa ölen på hela arrangemanget (fast de fick visst inget pris).

Nå. Vi kom till Nacka strax innan ett, och kring halvsju tyckte vi att det fick räcka. Jag var i rätt bra skick eftersom jag druckit ganska små smakprov och ständigt hällt i mig en massa vatten.

Så vi (jag och sambon) åkte ut till hotellet och checkade in för att omgående ta oss in till Stockholm. Målet var klart: Belgobaren.

Hoegaarden Wit och "Liégekorv m. smörfräst lök, potatisstomp & senapsgrädde" till honom, Duvel och "½ kg musslor i hummersoppa" åt henne. Alla var glada och nöjde, utam möjligen jag som tyckte att värmen i lokalen var jobbig. Och den högljudda tyske backupsäljaren brevid oss (han hade nog varit lugnare om han vetat vad jag jobbar med).

Sedan var vi rätt slut.

3 kommentarer:

 1. Odells IPA var faktiskt grym. Tog foto på den med mobilkameran och kom sen på att det... var en elefantöl! Jag som älskar elefanter, klart att det ska va en elefant på en India pale ale.

  Jag lyckades trakassera både Håge Wiktorsson från Närke Kulturbryggeri och den ena brorsan från Sierra Nevada på mässan. Samt suga i mig Sierra Nevadas Chico IPA på fat. Och tidigare nämnda Odells. En av de trevligaste mässorna hittills för min del!

  SvaraRadera
 2. Har belgobaren blivit bra igen? Senast jag var där klarade maten precis godkänt och personalen var både otrevliga och okunniga.

  SvaraRadera
 3. Hushållets mussel-kännare tyckte att de var bättre än på Akkurat i alla fall. Korven var god (men hur skulle man kunna misslyckas med en maträtt som innehåller senapsgrädde?).

  Servicen var acceptabel med tanke på att det i stort sett var fullsatt.

  Värmen var väl det jobbigaste.

  SvaraRadera