2008-09-20

Ingen öl i handflatan


Jag har en del gamla grejer som jag bär omkring på. En Nokia 3510i. En Palm Vx.

I den senare har jag haft en minimal databas (List) med ölbetyg. Namn och betyg. Praktiskt när man hittar något intresessant: "Har jag druckit den där? Var den god?".

Nu inser jag att jag inte uppdaterat den sedan i julas. Och anledningen är enkel. Det är knöligt att lägga in nya öl i listan. Så här har jag gjort: Från Beer Advocate har jag kopierat html-tabellerna till MS Word, där jag har editerat dem. Så export i textformat med meta-formatering och vidare in till emacs där jag med flera macron skapat den formatering som ListPC-appikationen begriper.

Det funkade hyfsat där det var 200 öl och jag inte hade bättre att göra på dagarna. Men nu är det 1.000 och jag har annat att göra mest hela tiden.

Allt hade varit enklare om ölbröderna haft textlistor över ens recensioner, men de är rätt tydliga att de anser att betygen är interna för siten.

Det var bara det jag skulle säga.

1 kommentar:

  1. Lösningen är en telefon med webbläsare. Jag surfade lite beeradvocate genom min gamla Nokia E70 på mässan, och det går faktiskt hyggligt smidigt. Men med t ex en iPhone av nyaste snitt är det ren njutning att åla runt på webben.

    SvaraRadera