2008-09-11

Shepherd Neame Canterbury Jack

Redan i juli drack jag den här ölen, men valde att inte recensera den då. Canterbury Jack lanserades officiellt av Shepherd Neame i augusti 2008, så Bishops Arms måste ha varit tidigt ute. Nu dags för recension!

Färgen är djupt gul med en nyans av guld; ett litet fint vitt skum överst. Klar vätska.

Doften har toner av söta småkakor, en del bitterhet, morötter, torra humletoner och en aning citrus.

Smaken startar med märkliga kemiska toner: Gummi, rengöringsmedel, plast. Humle... Men inte speciellt bitter. Viss torr lätt rostad malt. Ganska kort smak som övergår i en eftersmak med aromhumle, lite bitter-syrlig och aningen söt med fruktiga toner av äpplen.

Kolsyran är överraskande stark; vätskan ganska lätt.

Det känns som om bryggeriet försökt skapa ett mellanting mellan en engelsk pale ale och en amerikansk dito. Men någonstans på vägen måste det gått snett. Enligt bryggeriet har man använt frikostiga mängder av Cascade och East Kent Goldings kanske de skulle haft i lite mindre av dem och lite mer av någon amerikansk alfa-humle i stället?

Betyget blev i alla fall det rätt mediokra 2,6.

Undrar hur cask-varianten på 3,5% smakar? Den här var på 5%.

3 kommentarer:

 1. har personligen inte provat den, men Rover har tagit in den istället för Spitfire (?), och när jag frågade Pelle hur den var så rynkade han lite på näsan och skakade på huvet.. det fick mig att inte "slänga pengarna i sjön".

  SvaraRadera
 2. Ja, som ale-pimplare kan jag bara hålla med. Mitt första möte med Cantebury Jack skedde i förra veckan. Med Shepherd Neame som tillverkare väntade jag mig något i stil med deras övriga "go'dricka".
  Men tunn och anonym var den och för min del en klar besvikelse.

  Nu är jag ölmässigt lite av ett vanedjur med behov av viss tillvänjning för att kunna ta till mig något nytt. Så det känns skönt att jag inte verkar vara ensam när det gäller min reaktion på Cantebury Jack. Jag behöver inte köpa fler av den i ett försök att hitta det jag missade vid första försöket, utan kan ta t ex en 1698 eller Bishops Finger nästa gång!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är lite tråkigt att deras Best Bitter inte importeras hit.

  SvaraRadera