2008-09-20

Stockholm Beer & Whisky Festival 2008 del 3


Tredje delen i min avskrivning av noteringar från Stockholm Beer & Whisky Festival 2008.

Monks Café hade som vanligt ett imponerande utbud och i år dessutom tre öl från sitt egna bryggeri. Fick en liten pratstund med deras bryggmästare Charles Cassino och provade hans Kaffelager. Stout och porter med kaffe i är ingen nyhet, men det här var nog den första lagern med kaffe jag provat. Och jag förstod varför: Den här drycken fick mig mest att tänka på sjuttiotalets 2½ kg-kaffeburkar i plåt med matta ljumma småjolmiga smaker.

Över till grannmontern, som jag inte riktigt blev klok på vem som stod bakom. Men de verkade associerade med Oliver Twist på något sätt. De hade dock Bitter & Twisted från skotska Harviestoun, ofta benämnd som en av världens bästa brittiska bitters. "Riktigt bra och frisk bitter" var mitt snabba omdöme. Lagern Schiehallion var lika svårstavad som god, den borde funka finfint till slottstek.

De riktigt små svenska bryggerierna samarbetade i år med The Bishops Arms, och i deras lilla monter fanns det en hel del godsaker inpackade: Närke Kulturbryggeri erbjöd bland annat Anders Göranssons bästa rököl som hade en röksmak som var lika kraftig som ren. Bra!

Ocean Bryggeriet hade ingen egen monter, men väl två cask hos BA. Den ena innehöll Ocean India Pale Ale som inte var så jättebitter men torr och aningen syrlig. Inte dumt alls.

Ett helt nytt svenskt bryggeri gjorde sin debut hos Bishops Arms: Kinekulle Bryggeri (har ännu ingen webbsite) erbjöd Forshem Ale, en fruktigt söt och lite maltig pale ale/bitter med syrligt bittra toner som lovar gott inför framtiden.

Det var de korta notiserna det. Reflektioner, småprat och annat kommer senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar