2008-09-02

Gräv i din kyl!


Såg av en slump att Aftonbladets bilaga "Mat & vin" idag hade en sida om öl: "Lättdruckna lageröl med karaktär" befallde skribenten till höstens mat, som gav högsta betyg till Lansdort Lager från Nynäshamans Ångbryggeri och näst högsta till Spaten från bayerska Spaten.

Och jag är inte den som säger emot. Speciellt som jag igår tog mig en Spaten under det att jag sorterade ren tvätt. Mums!

7 kommentarer:

 1. Jag har lite svårt för lager men måste jag välja tycker jag att både nynäshamn och jämtland tillverkar goda lager.

  Mikkellers Imperial Pilsner räknas väl inte till normal lager, eller??
  Annars är det den lager förutom Samiclaus bier från eggenberg som fått högst omdömme av mig av dom underjästa ölsorterna jag provat.

  /Fredrik

  SvaraRadera
 2. Nu kapar jag dn här kommentarstråden för ett annat syfte – Var fanken är all oktoberfest-öl? Är det en leverans från USA som kommit på villovägar? Både Left Hand och Brooklyn är ju 2 dagar sena nu. Har någon mindre lat än jag kollat med Systembolaget vad som hänt?

  SvaraRadera
 3. Både Left Hand och Brooklyn är försenade pga leverans problem.. Det är så alltid med Oktober ölen varje år, det är alltid nån/några som blir försenade..

  Man får skälla på importören helt enkelt istället för att skjuta budbäraren =)

  SvaraRadera
 4. Jag kan uppskatta en god lager jag med. Men då föredrar jag oftast de med mkt humle i, något Spaten saknar. Favoriterna är Oppigårds slåtteröl, Brooklyn lager el liknande.

  Det här med lager och ale uppdelningen är ju lite underligt tycker jag. Ofta hör man ju den uppdelningen att allt som är överjäst hör till alefamiljen, men inte lika ofta att allt underjäst hör till lagerfamiljen. Möjligen kommer det av att ordet lager klingar illa inom vissa "ölnördskretsar"...

  Förresten förstår jag inte varför alla hetsar upp sig över Oktoberfestölen, för min del kunde de gärna fått va mer försenade. Det är ju för sjutton inte oktober än! ska man behöva bunkra upp med oktoberöl redan nu för att den inte ska va slut när den tradiitionsenligt ska drickas??

  SvaraRadera
 5. Oktoberfest ska man väl ha i slutet av september?

  SvaraRadera
 6. Jag skiter i vilken månad det är, jag vill bara testa nya ölsorter =)

  SvaraRadera
 7. Jo, oktoberfesten infaller i september (huvudsakligen).
  Oktoberrevolutionen - om någon minns den - utspelade sig i november, vad nu det har med saken att göra.

  SvaraRadera