2008-09-13

Left Hand Oktoberfest

Nej, jag kommer inte på någon bra ingress idag. Håll till godo med recensionen: Left Hand. Oktoberfest. Oktoberfestbier/Märzen. 6%.

Färgen är nötbrun med lite bärnstens-ton. Det fingertjocka skummet sjunker till ett ljusbeige lock. Inga skumrester på glaset.

Doften är maltig med toner av nötter, sirapslimpa, sirap, aningar av kokta grönsaker och en milt bitter ton.

Smaken är mycket maltig med en snabbt övergående syrlighet. Rostade söta toner av limpa, kokta grönsaker, kött och skysås. Eftersmaken har toner av nötter, viss sötma och en torr behaglig bitterhet. Rostat bröd i avslutningen.

Kolsyran är medelstark, små milda bubblor. Vätskan är mycket mjuk och len i munnen.

Om jag bara hade läst om oktoberfest-öl och aldrig druckit en i verkligheten hade mina gissningar nog stämt väldigt bra överens med den här ölen: Lättdrucken med mycket karraktär av lätt rostad malt. Om jag fattat böckerna rätt är den här närmre de ursprungliga oktoberfest-ölen än vad många av dagens tyskar är. Betyg: 3,95. Tillgänglighet: Tillfällig nyhet i september.

3 kommentarer:

 1. "Inga skumrester på glaset"? Märkligt, jag fick massor! Givetvis i nydiskade glas. Visst, inte fullt i kaliber med en monstruöst torrhumlad dubbel-IPA, men nog fanns det flor alltid.

  Jag hade nog personligen gärna sett aningen mindre malt i den här, men jag antar att det hade varit illojalt mot stilen/traditionen. Fortfarande en av de klart bästa oktoberöl jag testat i min blygsamma ölkarriär och jag kommer köpa på mig mer än det sexpack jag trålade hem i fredags.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med: Det här var en riktigt bra oktoberfest-öl, även om den inte är som de som finns i München just nu. Tror jag.

  SvaraRadera
 3. Håller med. Över förväntan får jag lov att säga.
  Personligen tycker jag dock att Stallhagen levererar årets (och fjolårets) bästa Oktober. Slottskällan kom också upp sig i år jämfört med deras bidrag i fjol.
  Man kan bara konstatera att uppstickarna tar ut svängarna för att, just, sticka ut. Det är kul.

  /Kalle

  SvaraRadera