2008-09-27

Spaten Oktoberfestbier

Den här recenserade jag nästan på dagen för 4 år sedan, och gav då betyget 3,35. Det är ju ett tag sedan, så det är dags att göra en helt ny recension. Tiden går…

Under tiden har flaskans och etikettens design ändrats en del och orden "Ur-Märzen" har försvunnit. Så nu heter den bara Spaten Oktoberfestbier. Alkoholhalten är fortfarande 5,9 och stilen Märzen/Oktoberfest, den representerar den moderna lättare oktoberfestölen som serveras i München nuförtiden.

Färgen är gul med en aning guld, vätskan är klar. Det två fingrar höga skummet sjunker till ett tunt lock och en tjock vit ring. Lite flor bildas.

Doften är maltig med massor av vitt bröd. Toner av söt honung och en fin bitterhet som har lite syrliga inslag. Frisk och inbjudande.

Smaken är söt med en medelkraftig maltighet. Vitt bröd och antydningar till färska grönsaker. Eftersmaken är lika söt den, den kompletteras med en växande bitterhet och en ton av jäst som ger lite karaktär.

Kolsyran är medelstark; de små bubblorna är rätt lätta. Vätskan är rätt len och aningen klibbig.

En klart godkänd modern oktoberfestöl. Fast jag gillar deras Premium Lager bättre om jag ska vara ärlig. Betyg: 3,95. Tillgänglighet: Tillfällig nyhet september, lagerhålls normalt en bit in i oktober.

1 kommentar:

  1. Just köpt ett par flaskor. Jävligt god och priset är inte tokigt heller.

    SvaraRadera