2008-09-25

Brooklyn Oktoberfest Beer

Åter till vardagen (jag har visserligen ett par texter kvar i mig angående mässan i Nacka): Oktoberfest Beer från Brooklyn Brewery, en oktoberfest/märzen på 5,5%.

Bärnstensfärgad. Två fingrar högt beige skum som lämnar fina rester på glaset.

Doften är nötig och lite söt med aningar av grädde, rostad malt och en fruktig aning.

Den första smaken är frisk och fruktig, sedan kommer en snabbt övergående bitterhet. Lite söt malt, noter av mogna äpplen, vetemjöl, aprikoser. Nästan ingen bitterhet alls, däremot lite metalliska smaker i eftermsaken.

Kolsyran är medelstark, vätskan lätt till medium-len.

Den här påminner mer om en medelmåttig wienerlager, "bayersk", än en Märzen. En liten besvikelse som får betyget 3 rakt igenom. Tillgänglighet: Tillfällig nyhet september, kommer att lagerhållas en bit in i oktober.

Min bloggkollega Double Bastard påpekade i ett färskt inlägg att amerikanarna inte klarar att göra riktig oktoberfestöl eftersom den malt de har inte är tillräckligt kraftig i smaken. Det kanske ligger något i det?

Dessutom bara jag måste kommentera etiketten: Den är bland det fulaste jag sett från ett storbryggeri: Massvis av typsnitt som inte hänger ihop, dålig komposition och obalans. Usch.

4 kommentarer:

 1. är det bara jag som tycker mig se bayern münchens klubbmärke på den där etiketten, iallafall när jag tittar snabbt? :)

  i min mun var brooklyn godare än left hand.

  SvaraRadera
 2. jag tycker inte jag är helt fel ute ändå. det finns likheter, både med brooklynloggan på just denna flaska, ihop med det bayerska blåvitrutiga på flaskan.

  [http://kso.sportshop.hu/images/categories/Bayern_Munchen.png]

  SvaraRadera
 3. Nja, den var allt lite tråkig den här. Left Hand är helt klart bättre! Dricker Samuel Adams nu för att avsluta mitt amerikanska oktoberfestöl-race och den känns någonstans mittemellan LH och Brooklyn i kvalité :)

  SvaraRadera