2008-09-14

5 sakerDempa frågade Double Bastard fem frågor. Och eftersom jag inte fått motsvarande frågor så svarar jag på dem i alla fall. Ölblogg-inavel!

Hur gammal du är (iofs inte nödvändigt)? 35. Inser, nu när jag jobbar ihop med en 23-åring, hur gammal jag är.

Hur länge har du druckit öl? Sedan en vinterkväll 1992. Min första öl var en Spendrups Dark Label. Jag insåg direkt att det här var vad jag gillade.

Och var bor du? I Linköpingsförorten Ryd.

Favoritöltyp? Det varierar, men kellerbier, dark mild ale, almerikansk DIPA och double Pilsner ligger mig varmt om hjärtat. Karaktär är ledordet.

Favoritöl? Omöjlig fråga. Men det är med öl som med musik. Det som är riktigt väl producerat går hem hos mig, må det vara hårdrock, lounge, EBM eller disco. Senare tillägg: Okej, jag ska försöka nämna 5 favoriter. Gale's GB, Gale's Horndean Special Bitter, Rogue I2PA, Aventinus, Flensburg Unser Norden Landbier Pilsener.

Favoritpub? Nåtot slags topp 5, pubar som varit viktiga för mig: Akkurat, Oliver Twist, Stockholm. Bishops Arms, Norrköping. the Mermaid, St Albans England. Ye Olde Mitre, London, England.

Okej. Det blev sex frågor.

8 kommentarer:

 1. tycker gott du kan svara på frågan om favoritöl litet mer ingående. ja, visst tycker man om sådant som är - bra! Annat vore ju konstigt.

  Top 10 öl? -

  SvaraRadera
 2. haha, älskar fotot! du har ju inte varit lika anonym som den dubble bastarden, så dig visste man redan lite vem du var. så därför fick du inte frågorna av mig ;)

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas du gillar svaren i alla fall. Bonustävling: När är kortet taget?

  SvaraRadera
 4. Jag gissar på att du går i.. 7an. Sen orkar jag inte räkna ut när det kan ha varit, långt före min tid iaf ;)
  Hörru, lite förvånande hur du kan ha med Aventinus Kellerbier som top-5 favorit när du bara gav den 3.95 i betyg! *harkel*

  SvaraRadera
 5. Flensburg menar jag, inte Aventinus! FLENSBURG!

  SvaraRadera
 6. Livet är inte rättvist: Hade jag skrivit listan idag hade den sett annorlunda ut.

  SvaraRadera
 7. Ye olde mitre? Varför just den? (bara nyfiken) Jag och frugan var där för ett år sedan ungefär.

  SvaraRadera
 8. johan: Jag gillade platsen inne på gården. Och att den var uppdelad som på gammalt vis (även om lokalen inte riktigt så gammal som den verkar).

  SvaraRadera