2011-07-28

Notiser LIIIDet verkar bli en höst med flera nya bryggerier, förutom de jag redan rapporterat om nyligen:

I Sjuhäradsbygden, närmre bestämd Ulricehamn, kommer om dagar ölen Asundi att börja säljas. Det kommer att bli en ”mörkare öl på 6 %”. Ska försöka jaga rätt på mer detaljer om Åsundens Bryggeri.  Det verkar inte helt trivialt just nu…

Om artikeln i Borås Tidning stämmer så har bryggaren Niklas Rydberg rusat fram i sin utveckling: Ett halvår efter sitt livs andra extraktbryggning har han fått in sin öl i de lokala butikerna!

Tack till Göran för tipset.

= = =

Årets SMÖF, Söderbärke Mikro Öl Festival, kommer att hållas 28-29 oktober. Jag har inte sett till något speciellt tema i år. Å andra sidan, med den mängd mikrobryggt svenskt öl som finns idag så behövs det knappast heller.

= = =

För ett drygt halvår sedan noterade jag att ett nytt bryggeri var på gång i Motala. Nu har planerna konkretiserats och man kallar sig nu Motala Brygghus. Förhoppningsvis kommer öl till Systembutiker och krogar i närheten någon gång under september-oktober. Artikel i Affärsliv.

= = =

Kan du inte få nog av att diskutera öl, ölinköp, ölbryggning, byta öl eller dela öllådor? Beer Sweden Forum är platsen för dig! Jag har kollat runt på det och skrivit något då och då, och är imponerad över den goda stämningen och den hårda modereringen av forumet som gör att det aldrig flummar ut när man inte vill det. Rekommenderas.

= = =

Och på måndag kör höstens släpp igång på Systembolaget med såväl nyheter i kategorierna exklusiva, säsong och jätte-exklusiva. Länk till tidigare lista.

2 kommentarer:

  1. Om du vill ha lite mer info om Åsundens Bryggeri kontakta mig så hjälper jag dig
    Tina Boustedt 0762 289573

    SvaraRadera
  2. Om du vill ha lite mer info om Åsundens Bryggeri kontakta mig så hjälper jag dig
    Tina Boustedt 0762 289573

    SvaraRadera