2011-07-04

Ska Nefarious Ten Pin Imperial Porter

4 juli. Lika bra att fortsätta nationaldagstemat och köra amerikanskt: Nefarious Ten Pin Imperial Porter är en amerikansk imperial stout/porter på (relativt måttliga) 8 % från Ska Brewing i Colorado.

Färgen är extremt mörkbrun, nästan svart (90 EBC). Vätskan är klar. Det två fingrar höga skummet är varmvitt, det sjunker sakta ner och lämnar lite skumrester på glaset.

Doften är rund och medelsöt med toner av kaffe, choklad, kakao, nötter, torkade röda frukter och fikon. Lite alkohol.

Smaken är halvtorr och mycket balanserad. Lite rostade nötter och pumpernickel, lätta rena beska toner, röda bär och värmande alkohol. Eftersmaken är rätt så besk med toner av färsk frukt och mörkt rågbröd. Balans? Ja. Lite alkohol i slutet.

Kolsyran är mild, de små bubblorna är mycket friska. Vätskan är medelmjuk och lite torr.

En trevlig imperial porter. Väldigt välbalanserad, men kanske aningen för okomplicerad. Fungerar lika bra till Magor som till Stilton.

Betyg: 3,85. Tillgänglighet: Systembolagets exklusiva nyheter 1 mars 2011 (lagerstatus). Pris: 79:30 för 650 ml. Bäst före: DEC 2011.

5 kommentarer:

 1. @Tomas K: En italiensk dessertost där gorgonzola varvats med färskost. Mycket gott.

  SvaraRadera
 2. Hmmm, måste nog testas!

  SvaraRadera
 3. Får nog testa igen för jag gillade den inte alls sist. Tunn och spritig var mitt intryck.

  SvaraRadera
 4. Testar den precis nu och den är definitivt inte spritig. Riktigt god däremot och väldigt lättdrucken för att vara en imperial porter.

  SvaraRadera