2011-07-10

Burts hand fried potato chips salt & vinegarTidigare i veckan hittade jag lite potatischips på hyllan för ”Världens mat” hos ICA Maxi Linköping. De var engelska med salt och vinägersmak.

Köpte jag? Har IFK Norrköping 2011 svårt att göra mål?

Chipsen i påsen på 150 g kommer från Burts Potato Chips Limited i Devon. Smaken kommer från sherry-vinäger och salt, ingredienserna är ekologiska. Jag tror jag också såg de saltade chipsen i hyllan, kanske någon smak till. Jag kollade på hylletiketten vem som var distributör: Gray's Foodstore.

Chipsen är lite tjockare och större än referensen Walker's. Men smaken är mycket komplexare, djupare och friskare. Det är kanske inte syrligt så jag rynkar ihop ansiktet, men det beror nog på att det är vinäger som ger syran och inte äppelsyra som många andra använder.

Mjuka, snygga och färska smaker. Ersätter inte Walker's vassa syra som kan vara väldigt god, men kompletterar dem. De här känns lyxigare, helt enkelt. En höjdare till dark mild!

Pris: 24:90 för 150 g.

6 kommentarer:

 1. Kettle's gör de absolut godaste salt & vinägerchipsen. Kan finnas ibland på större Ica/Hemköp.

  Pedda

  SvaraRadera
 2. @Anonym: Jag var väldigt förtjust i Kettle's förr, men jag tycker att de numera smakar för mycket olja.

  SvaraRadera
 3. Likaså kan jag inte längre äta McCoy's efter en rejäl överdos vid ett Londonbesök.

  SvaraRadera
 4. Den turkosa färgen var ingen höjdare, ändra tillbaks omedelbart! :)

  SvaraRadera
 5. @ellroy: Det var den verkligen inte. Det är en jäkla massa färger att peta på när man byter mall.

  SvaraRadera
 6. Hittade de här chipsen i en ost och delikatessbutik här i Karlstad för några år sedan. Helt klart de bästa salt & vinegar jag ätit.

  SvaraRadera